Vezi care sunt ultimele masini diesel care inca se mai pot cumpara de NOI in Romania.
In ciuda electrificarii fortate a Europei inca exista producatori auto care vor sa faca volume cu masinile diesel, singurele motorizari care permit unui sofer sa depaseasca cu un plin 1.000 de km.
Ultimele generatii de motoare diesel TempD sunt chiar mai ecologice la capitolul CO2 chiar si decat multe masini pe benzina sau hybrid.
Mai jos vezi lista cu ultimele masini diesel din Europa in 2023:
Audi A3 Sportback 30/35 TDI 85 kW (116 CP/163 CP) 2.0 TDI
Audi A4 30/35/40 TDI 100 kW (136 CP/163/203CP) 2.0 TDI
Audi A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 si A8 motor V6 TDI in diferite puteri
Alfa Romeo Tonale 1.6 Multijet 130 CP AT6 consum 5.6 litri
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDM 190 CP AT8 RWD consum 4.8 litri
Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDM 190 CP AT8 AWD
BMW Seria 1, 2, 3, 4, 5 cu motorul L4 2.0 Diesel in diferite puteri
BMW toate Seriile X cu motorul L6 3.0 diesel in diferite puteri
Mercedes toate masinile sunt echipate cu motorul 2.0 diesel cu 4 cilindri, si versiuniile de tip primesc motorul L6 de trei litri in diferite versiuni de putere.
Stellantis in Europa:
Marcile Citroen, Peugeot si Opel primesc motorul 1.5 BlueHDI in diferite puteri
Anumite modele inca utilizeaza motorul 2.0 BlueHDI de 150 si 180 CP
Fiat, parte din Stellantis are pe Tipo motorul 1.6 Multijet de 130 CP, consum 4.6 litri
Mitsubishi ofera inca gama L200 cu motorul 2.4 diesel conceput in 2019 in Japonia.
O alta masina pick-up este Isuzu D-Max cu motorul 1.9 Diesel.
Dacia mai are 1.5 BlueDCI doar pe gama Duster in Europa
Jeep Renegade are motorul 1.6 Multijet de 120 CP si 320 Nm
Jeep Compass motorul 1.6 Multijet de 130 CP
Jeep Gladiator V6 trei litri Multijet de264 CP
Kia Sportage 1.6 DSL CRDI 115 CP consum mediu 5.2 litri
Kia Sorento 2.2 DSL CRDI 202 CP 440 Nm consum 5.4 litri
Volvo inca mai ofera motorul 2.0 diesel B5 235 CP pe anumite piete, insa suedezii au anuntat ca 2023 este ultimul an cu aceste motoare in Europa.
GRUPUL VAG
VW ofera in continuare motorul 2.0 TDI pe majoritatea masinilor cu pret de peste 35.000 euro, insa si un V6 TDI pe gama Touareg.
Noul VW Amarok are un motor V6 TDI de Land Rover/Jaguar.
Aceeasi situatie este regasita si la Skoda si Seat care inca utilizeza motorul 2.0 TDI Euro6 TempdD cu un catalizator si doua filtre de particule DPF.
Bună ziua,
pseudoelectrificarea mult prea forțată din Europa, impusă într-o manieră aburbtă și abuzivă, va crea în curând probleme de mediu, insurmontabile, cu mult mai mari decât poluarea făcută de actualele motorizări cu ardere internă. Vezi sursele din care provine energia electrică, vezi problemele bateriilor ( materii prime, proces de producție, lipsa unor tehnologii de reciclare, s.a.m.d. ) eficiența deplasarii unei electrice versus o bezinară ( nu mai vorbim de diesel). Ca să nu mai vorbim de scăderea dramatică a numărului celor ce-și vor permite o electrică………
Prin urmare, în ceste condiții, politica cu pseudoelectrificarea pe foarte repede înainte va fi una finalmente falimentară.
Dar niste mașini diesel mai pt buzunare subtiri nu se mai fac? Nu imi permit Audi, Mazda, Volvo sau altceva de genul. As vrea ceva mai mic si mai ieftin, mai există?
lipseste un diesel notabil atat prin faptul ca e recent lansat cat si datorita rafinamentului solutiei tehnice si cilindreei care pare din alta era: Mazda CX 60 cu e Skyactiv D de 3.3 litri in cele doua trepte de putere si variante de tractiune.
Ideea e că vor să reducă automobilele prin anumite mijloace, multa lume nu va mai deține masini,
E absurd să te gândești că rețeaua electrică face fata sa încarci numărul actual de mașini care există în prezent+ autobuze, camioane…
De acord!👍
Sunt curios ce tip de motorizare vor alege in continuare bătrânicile din Germania (alea care merg cu masina doar duminica până la piața), iar dacă vor trece pe electrice, cu ce valoare se vor vinde la mâna a doua ( cu acumulatorii terminați sau aproape terminați).
Cu pretul acumulatorului de nou….adica cumperi carcasa gratis si platesti bateria 20.000 euro!
Atat de simplu 🙂
Ai dreptate Sebastian. Vă fii o problemă. Nimeni, dar nimeni nu va cumpăra o mașină electrică second hand.
Buna asta buna rău de tot 🤣🤣🤣🤣👏👏👏
Ați uitat de motorul celor de la Ford de 2l de pe Kuga,și da,trăim vremuri grele,suntem singurii de pe glob care vom face electrizarea,care e mai poluanta decât motoarele termice..Europa..
Nu se mai produce pe Kuga! In schimb am omis noul L6 de 3.3 litri de Mazda 🙂
Știți care e problema adevărată??????trăim într-o Europa nazistă,care cuvântul de ordine însemna impunere,impunere mașini electrice,impunere vaccin,impunere alimente pe baza de insecte,etc,o mașină electrică poate fi oprită imediat,prin satelit ,asta se dorește,banii vor fi numai electronici,cumva sa depinzi numai de sistem,mă rog la Dumnezeu sa vina comunismul înapoi,sau sa ne stabilim in Rusia toți,singura țară care lupta cu sistemul nazist din europa
Tata….chiar te rugam sa emigrezi in rusia!
Acolo nu exista nationalism din asta aurifer cu retard timpuriu care nu stie pe ce lume se afla!
Mergi acolo si lansa-ne pe noi aici in UE cu masinile noastre germane sau franceze!
Acolo te bucuri de lada….pobeda etc.
La urmatorul comment de tipul retard sovietic esti OUT!
Susțin
Lasand la o parte comentariile cu tenta nationalista, Uniunea asta Europeana, sau cum se doreste ea sa se autointituleze este mult prea discriminanta si a-si putea spune duplicitara. S-a vorbit si nu degeaba de Europa cu doua viteze. Da, ea chiar exista la fel ca si dublul standard. Daca ar fi considerat idealul comunitar european mai presus de toate nu ar fi trebuit sa ne vanda toate cazanele pe care cu bugetul restrans ni le-am permis. Ar fi trebuit sa spuna stop! Noi Uniunea avem de gand sa renuntam usor, usor la aceste masini poluante, asa ca nu vi le vindem, uzate si terfelite de noi in Vest. Va finantam sa puteti achizitiona autovehicule noi cu dobanzi rezonabile caci interesul nostru este sa reducem noxele poluante!
Dar statelor respective le-a convenit “transfuzia” daca ii pot spune asa. Tranfuzie in sensul in care noi le-am platit euro si i-am debarasat de masini uzate, noi alegandu-ne cu niste masini mai bune ce-i drept in multe cazuri decat oferta oricum limitata a producatorului autohton sau reprezentantelor straine.
Masiniile electrice pe moment nu sunt raspandite, si sunt in acea etapa de haiducie si inovatie salbatica. Totodata e etapa in care politicul e incompetent si nu face nimic sa puna industria auto pe directia corecta.
Cum ar fi daca se standardizeaza totu la 3 mufe de incarcare, indiferent de voltaju/ amperaju de incarcare?
Cum ar fi daca OEMs ar fi obligati sa daca un design cu baterii interschimbabile standard, si gandite spre a fi reciclate usor?
Atunci ai da o sansa reala la o masina electrica sa fie exploatata 25+ani si sa fie viata si pe piata de SH.
De fapt vedeti ce se petrece pe piata de telefoane, e confortabil sa fie 3 mufe de incarcare pt toate telefoanele, asta se va face si la auto.
Necazu e ca bateriile conditioneaza cumpararea unui telefon nou, se vrea ca sa fie consum, sa se ia taxe din comert, sa aiba lumea joburi.
Standardizare de baterii cred ca nu o sa se faca. Politicu e prea imbecil si ipocrit sa faca un cadru legislativ fair si corect pentru consumatoru final.
Cum ar fi daca ca Ionity sa vina si in Roamania?
Cum ar fi daca ca maimutele de ministerul Mediului sa nu mai dea gratis dealerilor 11.500 euro Rabla Plus?
Cum ar fi daca statul ar forta OMV Petrom sa monteze statii de 250 kw?
Si aici putem continua cateva zile insa degeaba! Cel putin referitor la piata de la noi.