Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test de consum cu noua Kia Sorento 2.2 SmartStream Diesel Premium 2022!

Una dintre cele mai bune masini SUV, de pe piata din Romania, este produsa de catre cei de la Kia, model care este in continuare vandut cu un motor diesel de ultima generatie, care concureaza fara drept de apel orice SUV Hybrid sau PHEV.

Kia Sorento 2.2 SmartStream Diesel Premium 2022, test drive, drive test, test consum, review, consum real, autolatest, testeauto 2022

Este surprinzator sa vedem cum in 2022 Kia se “incapataneaza” sa ofere europenilor exact motorizarea cea mai blamata de catre verzi, respectiv mult indragitul motor cu aprindere prin compresie.

DE CE DIESEL IN 2022?

Pentru simplul fapt ca o masina SUV, cu o greutate la gol de aproape doua tone, cu o aerodinamica “masiva” nu are nici o sansa sa castige un consum mic, decat daca are sub capota un motor diesel puternic si economic.

Aceeasi pozitie este luata si de catre germanii premium BMW si Mercedes, care ofera motoare diesel fara discutii pe masinile lor SUV de imagine.

Kia a decis in urma cu trei ani, ca actuala generatie de modele full SUV Sorento trebuie sa fie echipata cu un diesel, pentru ca doar asa clientii pot beneficia de o autonomie reala de aproape 900 km cu o singura alimentare.

Kia Sorento 2.2 SmartStream Diesel Premium 2022, test drive, drive test, test consum, review, consum real, autolatest, testeauto 2022

CARE ESTE CONSUMUL REAL AL UNUI SORENTO DIESEL?

In primul rand, trebuie spus ca masina de fata este dotata cu cea mai moderna cutie secventiala de la Kia, adica deja celebra transmisia 8DCT cu dublu ambreiaj cu ulei, care vine sa inlocuiasca vechea cutie 7DCT cu ambreiaje uscate.

In mod real, noua cutie ofera masinii un comportament rutier asemantor cu cel al unei cutii automate clasice cu convertizor, cum era pe vechiul model testat de noi AICI, insa fara a avea dezavantaje la consumul de motorina.

CITESTE TESTUL COMPLET AICI!

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente