Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Drive cu noul Citroen C4 1.6 HDI 109 CP-Motor si performante

Pentru cei neavizati trebuie sa spunem ca PSA reprezinta alianta Peugeot-Citroen. Chiar daca modelul prezent nu este unul de ultima generatie am decis ca trebuie sa ne convingem cum sta un C4 cu cinci portiere la capitolul anduranta.

Pentru a realiza testul am luat un C4 echipat cu cea mai ceruta motorizare din gama, respectiv diesel-ul HDI de 1.6 litri care dezvolta o putere maxima de 110 CP, si am parcurs mai bine de 1500 km in tara.

CONDITII DE TRAFIC

Pentru a vedea cum se comporta masina pe soselele patriei am ales un traseu care a inclus aproximativ 1000 de km de autostrada si 500 de km de durmuri nationale si judetene.

Test Drive in premiera nationala cu noul Citroen C4 Cactus 2018 motor 1.2 PureTech 110 CP

Rezultatul a fost unul imbucurator deoarece am reusit sa parcurgem in regim de autostrada cu o viteza maxima de aproximativ 150 km/h mai bine de 1000 km cu un plin de motorina.

stellantis kaluga rusia, uzina motoare stellantis hdi kaluga, motoare diesel hdi stellantis importate in europa, 1.6 hdi euro 6, review stellantis diesel engine

Acest regim nu a fost unul economic, insa datorita utilizarii pilotului automat consumul afisat a fost aproape tot timpul in gama de 7.0 litri pentru 100 de km parcursi.


Pentru a nu lasa si gradul de comfort sa strice performantele motorului pe toata aceasta distanta sistemul de aer conditionat nu a fost oprit.

MOTOR

Sub capota masinii testete se gaseste un diesel de ultima generatie HDI care dezvolta 110 CP si este legat al o transmisie manuala cu cinci rapoarte. Acestea din urma faciliteaza un consum scazut de combustibil pe aproximativ orice plaja de turatie.

Test in premiera cu noul Citroen C4 2016! Motorizare 1.6 Blue HDI 120 CP Euro 6

Motorul beneficiaza de asemenea de functia over-boost care permite soferului un surplus de putere ( 40 Nm) pentru cateva secunde, exact cand se efectueaza depasirile clasice de camioane.

PRO

La acest capitol toti cei patru ocupanti am fost placut impresionati de habitabilitatea interioului, chiar daca volumul portbagajului recomanda versiunea sedan pentru asemena calatorii. Gradul ridicat al suspensiei faciliteaza de asemena comfortul insa nu si sportivitatea.

CONTRA

Pretul de achizitie este unul corect daca se opteaza pentru versiunea de echipare de start, insa daca se doresc optionale acestea trebuiesc platite in plus. Cea mai mare problema a masinii a fost asitarea excesiva a sistemul de directie care in anumite cazuri poate crea inconveniente. 

Test de Consum cu modelul Citroen C4 1.6 HDi 112 CP 2014

Test Drive anvelope Michelin Pilot Sport 3-Citroen C4 BlueHDI

 

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente