Se pare ca BUBA spagilor din industria permiselor auto false incepe sa explodeze pentru ca Uniunea Europeana fortea autoritatiile sa reduca rata mortalitatii de pe soselele din Romania, cea mai mare din UE de mai bine de 30 de ani!
Autolatest a aratat ca de mai bine de 10 ani Politia Rutiera impreuna cu medicii arondati scolilor de soferi inutile dau dosare contra cost unor persoane ANALFABETE pentru a ajunge sa fie soferi!
Rezultatul este unul REAL, adica soferi care nu stiu regulile de circulatie si mai grav nu recunosc faptul ca la volan comit omoruri din cupla fara a avea dreptul sa conduca!
Mai multe persoane din Ilfov, printre care zece doctori, sunt investigate de procurori pentru că ar fi falsificat mii de documente auto, inclusiv permise de conducere.
Anchetatorii din Ilfov bănuiesc că mii de astfel de documente ar fi fost contrafăcute în ultimii ani în județul Ilfov și în municipiul București. Dosarul arată cât de ușor se pot falsifica în România documentele necesare șofatului.
Politia Rutiera si DRPCIV dau permise fara probleme analfabetilor din Romania!
In ciuda faptului ca analfabetismul a devenit ceva normal in Romania, sa conduci o masina cu un permis auto valabil luat de aceste persoane este strigator la cer.
Examenul auto trebuie luat doar ce catre cei care stiu sa citeasca, iar anafabetii nu prea au aceasta capacitate! Aici este de vina evident DRPCIV care permite in continuare ca acesti analfabeti sa pericliteze viata romanilor de fiecare data cand se urca la volan.
„Urmare a informaţiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învăţământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obţinerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul DRPCIV nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislaţiei în vigoare”, se arată în informarea DRPCIV.
In realitate Codul Rutier 2022 nu a fost modificat in sensul interzicerii susţinerii examenului pentru obtinerea permisului de conducere pentru românii care nu au absolvit zece clase.
Asa ca daca te loveste unul in trafic si nu stie sa completeze Constatarea Amiabila de Accident atunci cu siguranta esti in fata unui analfabet (Persoană care nu știe să scrie și să citească; neștiutor de carte.)!
Si nu vorbim de analfabetismul functional care reprezinta persoanele care stiu sa citeasca, dar nu inteleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoana poate sa reproduca verbal sau in scris un text.
Adica, sa nu ne miram ca soferii cu acte in regula analfabeti nu recunosc indicatoarele rutiere de cedeaza sau prioritate!
Permise de Spania şi Irlanda
De exemplu, în rechizitoriu apare cazul unui tată şi al fiului acestuia care, fiind opriţi în trafic de mai multe ori, au prezentat poliţiştilor permise de conducere false, emise de autoritățile din Spania, Italia și Irlanda. În realitate, cei doi nu aveau drept de conducere a maşinilor.
„Vara trecută, când am început să lucrăm la caz, nu anticipam amploarea fenomenului. Vorbim de 11.000 de documente falsificate. Şi asta numai în zona Bucureşti – Ilfov. Și tare mă îndoiesc că sunt singurii de pe piață”, a precizat un poliţist care a lucrat la acest dosar.
Adrian V., cel care falsifica îndeosebi permise de conducere şi acte pentru înmatriculări, cerea între 100 şi 150 de euro pentru fiecare document. Preţul final creştea pe măsură ce apăreau interpuşii.
Fiecare mai adăuga ceva pentru buzunarul propriu, aşa că, în final cel care dorea să-şi cumpere un permis de conducere sau să înmatriculeze rapid o maşină plătea şi 1.000 de euro.
Falsificatorul câştiga din cantitate, în timp ce intermediarii câştigau „la bucată”. Cei din urmă riscau mai mult, trebuiau să găsească clienţi şi să plaseze permisele contrafăcute. Aceste documente nu erau neapărat „emise” de autorităţile din România, ci și de alte state.
Examene medicale formale
Falsurile nu se opreau la înmatricularea ilegală de maşini sau la obţinerea de permise false. În afacere au fost atrase şi două clinici private. Mai departe, intermediarii de documente false recomandau cele două clinici care eliberau fişe medicale fără ca şoferii să fie prezenţi. Câştigau astfel între 50 şi 100 de lei de la fiecare solicitant.
Administratorii celor două clinici, ambii medici, sunt şi ei cercetaţi sub control judiciar pentru că ar fi realizat fictiv examinări medicale pentru obținerea sau preschimbarea permisului de conducere.
Într-un caz separat, în urmă cu o săptămână, procurorii din Ilfov au reţinut zece medici. Ulterior, aceştia au fost plasaţi sub control judiciar şi cercetaţi deoarece există bănuieli că ar fi eliberat fișe medicale necesare pentru preschimbarea permisului de conducere, fără ca vreunul dintre ei să-i vadă pe șoferi la față și să stabilească cu precizie că sunt oameni sănătoși, apți să urce la volan.