Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Opel Astra CC & Vectra OPC-Frumoasa si bestia

Twin Top la Opel reprezinta sistemul de escamotare electro hidraulic al acoperisului, parte a caroseriei care se pliaza cuminte in portbagaj.

Pentru Opel aceasta schimbare a insemnat un pas mare deoarece toate compactele din Ruesselheim precum Kadett sau Astra A si B au avut acorperisuri din material textil. Noul acoperis se retrage in lacasul sau in doar 30 de secunde, moment cand volumul portbagajului a fost redus de la 440 la doar 200 de litri , valoare care este una dintre cele mai bune din clasa. Acum in interior pot lua loc patru persoane fara nici o problema, nivelul de confort al fiecarui pasager fiind unul de top.

Din punct de vedere tehnic noua Astra Twin Top poate fi echipata cu motoare pe benzina cu puteri cuprinse intre 105 si 200 de CP dat si un extrordinar diesel CDTI de 1,9 litri si 150 de CP. Varianta de top pe benzina poate impinge noua Astra pana la o viteza maxima de peste 230 de km/h.

Trenul de rulare cu sistemele electronice ID si CDC schimba complet comportamentul rutier al germanului.Noul Opel Astra Twin Top vine drept o completare la succesul de proportii a micutei Tigra. Tot in aceeasi perioada Opel a lansat primele fotografii oficiale ale celei mai puternice berline Vectra.

Aceasta a trecut prin mainile celor de la OPC (Opel Performance Center) care au efectuat un tuning complet de fabrica . Astfel, sub capota se va gasi un propulsor pe benzina V6 turbo de 2,8 litri acelasi care echipeaza si Saab-ul 9-3 Aero. La Opel putere maxima dezvoltata va fi de 255 de CP iar un cuplul motor de 355 Nm va asigura reprize foarte rapide.

Viteza maxima dezvoltata de Vectra OPC va fi de 260 de km/h, iar repriza de la o la 100 de km/h se va atinge in mai putin de sapte secunde . Transmisia va fi de tipul manuala cu sase rapoarte, iar trenul de rulare va fi ajutat de noile sisteme electronice IDS Plus si CDC.Sistemul de franare cu discuri ventilate de 345 de mm spun totul despre performantele berlinei medii de la Opel.

La exterior Vectra OPC va putea fi deosebita fata de celelalte Vectre de serie prin designul sportiv al spoilerelor si al pragurilor. Jantele sport si sistemul de evacuare dublu din nou reamintesc celor neavizati ca exista 255 de CP sub capota.

Test Drive Opel Corsa OPC 192 CP-OPC-ul lui Corsa este tot albastru!

13 August 2005

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente