Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Jumatate de metru de prostie! De ce se moare pe DN2/E85 si in 2019

Cei din zona Modovei stiu acest drum sub numele de DN2 sau Drumul Mortii pentru simplu fapt ca pe acolo soferii moldoveni se consdiera pe autostrada si merg cu viteze medii foarte mari.

De fapt de vina nu sunt doar soferii ci chiar statul Roman prin al sau Minister al Transportului care a realizat acest drum de peste 400 km cu O BANDA SI JUMATATE PE SENS.

Adica statul si-a batut joc de moldoveni prin acea JUMATATE de banda pe unde merg de regula camioanale. Ceea ce este surprinzator este faptul ca exista “solutii” precum 2+1, adica pe o distanta de 2 km sa mergi pe doua benzi pe sens dupa care drumul sa se transforme din 1 + jumatate in doar 1 banda pe sens.

Ei bine domnilor este vorba DOAR DE JUMATATE DE METRU cu care CNAIR poate sa lateasca celebra jumatate de banda pentru a aunge la doua benzi pe sens in regim europeana. Adica cu o viteza maxima de 100 km/h in afara localitatii si minim 70 de km/h in sate asa cum este pe DN1 de la Bucuresti pana la Ploiesti.

Sau mai bine cei de la CNAIR ar putea face acest drum pe langa comune pentru ca de obicei acolo se trezeste un tataie sa faca stanga e dubla continua sau sa iasa Dorel cu caruta de fan de la camp!

In Bulgaria soselele nationale au fost construite in anii 70 sa treaca pe langa sate! NU PRIN SATE sa te vada coana Maricica cand te intorci acasa!

Asadar, pana cand Guvernul si CNAIR nu FAC ACEASTA FAIMOASA JUMATATE DE METRU in plus pe acest drum de la Bucuresti pana la Iasi, accidentele mortale vor creste cu siguranta pentru ca nesimtirea soferilor si lipsa unei frici de Politie sunt alte principale doua ingrediente pentru care se moare pe acest drum banal din Europa!

Accident cu 4 morti pe E85 DN2, jersy betoan Accident cu 4 morti pe E85 DN2, solutia drula Accident cu 4 morti pe E85 DN2, video Accident cu 4 morti pe E85 DN2

„Pe acostament pot circula pietonii, în lipsa trotuarului, precum și bicicletele și celelalte vehicule fără motor, dacă circulația se poate desfășura fără pericol, însă doar în situația în care pe drumul public nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru aceste vehicule”, spune Poliția Română

Ordonanța 43 din august 1997, privind regimul drumurilor, spune că ”este interzisă circulația autovehiculelor pe acostamente, șanțuri, trotuare, pe spații de siguranță ale drumurilor și podurilor, precum și pe banda de urgență sau mediană a autostrăzilor”. Potrivit IGPR, încălcarea acestei prevederi se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 6.000 lei, aplicată persoanelor fizice sau juridice, confiorm art.61, aliniat 1, litera a din același act legislativ.

Asociatia Romania Fara Gropi consideră o greseala limitarea vitezei pe E85/DN2

 

Articole Interesante

Alte Stiri

8 COMMENTS

  1. Șoseaua pe care zeci mii de șoferi încalcă legea, fără să știe! Zeci de mii de șoferi riscă amenzi de minim 2.000 de lei, încălcând fără știință prevederile legale, la circulația pe un important drum național. Accidentele rutiere sunt la ordinea zilei.Drumul în cauză, DN2, simbolizat și E 85, are o lungime de 333 kilometri și leagă localitățile București, Urziceni, Buzău, Focșani, Bacău și Roman, județul Neamț.Circulația pe acesta se face inclusiv pe acostamentul drumului, în afara părții carosabile, șoferii fiind convinși, de la caz la caz, că șoseaua are fie bandă de urgență fie că are un standard numit de ei ”o bandă și jumătate”.Marginea din dreapta a drumui național are o lațime de doar 2,5 metri, fix cât lățimea unui camion, cu un metru mai puțin decât lățimea unei benzi de drum național și cu 1,25 metri sub lățimea unei benzi de autostradă.Convingerea fermă că drumul are două benzi face ca cei care circulă cu viteză să pună presiune pe cei care sunt in fața lor, cerându-le acestora să se retragă spre acostament.Atât IGPR, cât și CNAIR afirmă că DN 2 are o singură bandă pe sens și că în dreapta benzii se găsește doar acostamentul (porțiune ce nu este inclusă în carosabil). ”Drumul național DN2 are o platformă de 13 metri și este prevăzut cu 2 benzi circulație în lățime de 3,5 metri (una pe sens) și două acostamente în lățime de 3 metri fiecare (unul pe sens) (…) Această bandă consolidată de 2,5 metri din cadrul acostamentului nu este o bandă destinată rulării, ea fiind prevăzută pentru staționarea în caz de urgență”, afirma conducerea CNAIR într-un răspuns adresat unui utilizator al drumului în 2009.”Traficul rutier pe DN2 se desfășoară pe o bandă de circulație pentru fiecare sens de mers, iar în exteriorul benzilor de circulație se află un acostament consolidat”, răspund și oficialii IGPR întrebării adresate de Digi24.ro privind numărul de benzi de circulație de pe DN 2.Șoferii care circulă pe acostament trebuie să facă față la două riscuri majore. Primul este cel de fi amendați, al doilea de a accidenta pietoni sau bicicliști care circulă legal pe acostament. ”Pietonii trebuie să se deplaseze pe partea dreaptă a trotuarelor, pistelor pentru pietoni sau pe potecile alăturate drumului public, iar în lipsa acestora – pe acostament”, spune legislația rutieră la capitolul privind circulația vehiculelor, secțiunea ”circulația pietonilor. Acostamentul poate fi folosit și de bicicliști sau conducătorii altor vehicule fără motor.Ordonanța 43 din august 1997, privind regimul drumurilor, spune că ”este interzisă circulația autovehiculelor pe acostamente, șanțuri, trotuare, pe spații de siguranță ale drumurilor și podurilor, precum și pe banda de urgență sau mediană a autostrăzilor”. Potrivit IGPR, încălcarea acestei prevederi se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 6.000 lei, aplicată persoanelor fizice sau juridice, confiorm art.61, aliniat 1, litera a din același act legislativ.

    În situația în care, circulând pe acostament, automobilistul va lovi un pieton sau un biciclist, iar acesta se află în afara localității și nu există trotuar, automobilstul poate fi considerat vinovat de decesul sau rănirea pietonului, potrivit prevederilor menționate.

  2. Termenului ACOSTAMENT CONSOLIDAT este foarte periculos ……. obliga soferii sa circule langa axa drumului …… si in conditiile traficului de acum orice depasire e o aventura ………..

    Termenul BANDA fie ea si INGUSTA permite soferilor sa circule pe marginea drumului ……. si o depasire e foarte lejera, fara riscuri chiar daca din fata vine o coloana si circula pe ” maginea ” ei …..

    Cei doi termeni ACOSTAMENT si BANDA , antgonici si in conflict , pot fi cauza multor accidente ……………..

    ACCIDENTELE FOARTE GRAVE NU SE PRODUC PENTRU CA SE CIRCULA pe “ACOSTAMENT” ci pentru ca se fac depasiri simultane de cei ce vin din sensuri opuse…………….. sau in timp ce unul e in depasire si trece de axa drumului……. calalalt circula langa axul drumului pt ca stie el ca e interzis pe “acostament” ……..

    Nu va mai justificati ……….. definind o banda mai ingusta …… drept acostament , iata ce spune dex :

    ACOSTAMÉNT, acostamente, s. n. Fâșie laterală din platforma unei șosele, de obicei nepavată, situată la marginea părții carosabile. – După fr. accotement.

    sursa: DEX ’09 (2009) adăugată de CristinaDianaN acțiuni

    acostamént sn [At: DA ms / Pl: ~e / E: fr accotement] Fâșie laterală din platforma unui drum, de obicei nepavată, situată la marginea părții carosabile.

    Acostament … cu pietris sau iarba intre partea carosabila ASFALTATA , si sant ….

    sau iata un detaliu din anexa A legea 34 fbr 1999 ,

    5

    Citez : – Marginile acostamentelor vor fi acoperite cu pamant vegetal (in general cu o latime mai mare de 0,75 m) sau vor face legatura cu canalizarea sau trotuarele din zonele urbane.

    Pe sectoarele cu trafic intens şi greu, largirea acostamentelor se va face la 2,50 m; în acest caz, partea carosabila include 2 benzi de 3,50 m şi 2 benzi de 2,50 m; latimea totala a platformei de circulatie este de 12 m.

    In unele cazuri pot fi prevazute benzi de urcare (in latime de 3,50 m). –

    DECI 2 BENZI DE 3.5m SI CU 2 BENZI DE 2.5 m FAC 4 ( PATRU ) BENZI ………

    ACOSTAMENT : ……….. sub tabel avem o explicatie pt coloana consolidare acostament : *) Pe stratul de balast se va prevedea un strat de pamant vegetal inierbat …………. ce e neclar …………….

    Suntem o tara cu drumuri pline de gropi si ne permitem sa asfaltam un acostament de 2,5 m ( interzis circulatiei ) pe ambele sensuri pe sute de km ……………………. !!!!!!!

  3. NU EXISTA BANDA DE MERS DE 2,5 METRII..
    Nu este banda de mers….
    Se numeste Drum Consolidat…
    Circulatia pe acea portiune de asfalt este INTERZISA.si se penalizeaza cu 8 Puncte de amenda…
    O tampenie a autoritatilor dar si a Soferilor care o folosesc pt a se deplasa pe acea portiune

  4. Politia e disparuta. Drumul nu ai bani sa-l largesti, dar radare ca sa nu se mai circule cu 140 km/ora de ce nu pune Guvernul? Si in acelasi timp avansezi cu A7.

  5. Rasul ,plansu…pai daca ala cu aia neagra a intrat pe contrasens…si aia 3 circulau pe contrasens….treceau unii pe langa altii si nu se mai loveau…..alooo., stim ce vorbim…?

  6. M.V. este singurul care are dreptate citand din DEX…..nu exista notiunea de acostament largit, banda consoloidata si alte tampenii pe care le vantura multi pe aici, ptr ca nu cunosc termenii, in plus banda de urgenta si acostamentul intotdeauna au marcaj cu linie continuua tocmai ca sa interzica circulatia ori stationarea voluntara pe acolo si cel mai indicat pana cand autoritatile se vor gandi sa asfalteze si portiunea aceea de 0.5 metri nepavata/pietruita denumita acostament este recomandabil sa folositi cat mai mult banda secundara de 2.5 metri latime care este exact latimea unui camion de mare tonaj, banda principala s-ao lasati liberea ptr ca sa puteti efectua depasirea/devansarea autovehicoleelor din fata sau dreapta dvs cat si ptr ai lasa pe cei din contrasens sa poata face depasirea…cu siguranta nu ar mai fi atatea accidente, avem loc cu totii pe DN.2 – E85

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente