Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Comparativ! Noul VW Amarok V6 TDI 285 CP vs Mercedes Clasa X V6 CDI 2019

Segmentul utilitarelor pick-up din Europa a cunoscut in ultimul an cateva schimbari notabile. Aici mentionam faptul ca VW a renuntat pe modelul Amarok la motorul cu 4 cilindri 2.0 TDI, iar Mercedes Benz are de acum in gama un Clasa X bazat 100% pe un model Nissan Navara consturit in Spania.

MOTORIZARI DE TOP


Pentru a face fata unei competitii din ce in ce mai grele cei de la Mercedes au echipat gama Clasa X cu vechiul motor V6 de trei liti care ofera o putere maxima de 258 CP. Acest motor nu are nici o legatura cu gama diesel de trei litri cu 6 cilindri in linie care o gasim pe noile modele Clasa E si S.

Motorul de fata este unul care a avut parte de problemele sale cu sistemul de injectie si sistemul turbo, insa Mercedes spune ca acum acesta este in regula?!?!

De partea cealalta gasim un VW Amarok cu o motorizare V6 TDI de ltrei litri care ofera acum o putere maxima de 285 Cp si 580 Nm, adica cel mai puternic pick-up diesel din Europa in acest moment.

TRANSMISII DIFERITE INSA EXTREM DE IMPORTANTE

Diferentele dintre cele doua masini se observa cel mai bine la cutia de viteze unde si aici Mercedes echipeaza X350 cu o transmisie veche 7G-Tronic lansata in anul 2003 in timp ce modelele sale de top precum Clasele E sau S primesc de mai bine de 1 an noua cutie 9G-Tronic.

De partea cealalta gasim un Amarok echipat cu exceptionala cutie ZF8 care echipeaza toate modelele Bentley, BMW sau Audi cu motorizari de peste 300 CP.


Pe sosea Mercedes are de suferit pentru ca are un motor mult mai slab si o cutie mult mai lenta, in timp ce Amarok este de fapt un pick-up mult mai sportiv decat multe modelel SUV premium.

Citeste CONCLUZIILE AICI!

Galerie FOTOArticole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente