Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Cum alegem jantele din aliaj pentru masina? Sfaturile specialistior de la Autosoft

Ei bine aceasta infrumusetare inseamna de cele mai multe ori achizitia unui nou set de jante din aliaj mult mai mari si bineinteles mult mai frumoase decat cele de fabrica.


Solutia eleganta si eficienta pentru cei care locuiesc in Bucuresti si imprejurimi este reteaua Autosoft care ofera clientilor o gama variata de peste 300 modele de jante pentru fiecare masina in parte.

CUM ALEGEM O JANTA DIN ALIAJ?

Fiecare tip de janta are o dispunere diferita a prezoanelor. Unele prezinta o dubla dispunere a prezoanelor pentru a se putea potrivi pe cat mai multe tipuri de masini.


Majoritatea jantelor sunt reprezentate printr-un indice de genul 4/100. 4 – reprezinta numarul de prezoane cu care se monteaza janta pe autovehicul. 100 – reprezinta diametrul cercului de amplasare a prezoanelor, masurat in mm.

Masurarea diametrului de dispunere a prezoanelor la jantele care au 4 sau 6 prezoane se face de la axa de simetrie a unui prezon pana la cea a prezonului diametral opus.


La jantele prevazute cu 5 prezoane, masurarea diametrului de dispunere este un pic mai dificila, necesitand anumite instrumente. Se poate face totusi o masurare aproximativa de la axa unui prezon pana la un punct aflat diametral opus pe un cerc imaginar creeat de cele 5 prezoane.

Alegerea jantelor in functie de anotimp

Vara este anotimpul jantelor de aliaj. In sezonul cald, intretinerea lor nu mai ridica probleme si raman doar avantajele: greutate scazuta, durabilitate ridicata si nu in ultimul rand aspect net superior jantelor de otel.


Vara poti sa optezi pentru o janta cu diametrul si latimea mai mare si sa montezi pe ea o anvelopa de sezon pentru a creste performantele masinii. Iti creste automat demarajul, eficienta franarii si stabilitatea masinii.

Daca vrei jante mai mari 


Cu cat e mai lata si mai mare in diametru, cu atat o janta arata mai bine. Daca vrei sa iti pui pe masina jante cu diametrul mai mare decat cel standard, vei fi nevoit sa iti iei anvelope cu un talon mai mic (mai joase), pentru a pastra per ansamblu dimensiunile initiale ale rotii. 

Anvelopele joase iti vor oferi un raspuns mai bun in viraje si o stabilitate laterala imbunatatita.

VEZI CE PRET ARE UN SET DE JANTE DIN ALIAJ DE ULTIMA GENERATIE AICI!


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente