In urma cu putin timp asociatia UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a aratat un studiu in care romanii sunt nemultumiti de faptul ca nu prea exista multe unitati service care sa lucreze direct cu asiguratorii.
Insa, acestia uita de faptul ca o unitate service de buna credinta care lucreaza cu firmele de asigurari sunt platite chiar si la 2 ani distanta dupa reparatia masinii, vezi celebrele cazuri FGA Euroins etc.
Adica, o unitate service este fortata sa lucreze cu firmele de asigurari sub un control stingent fara ca acestia sa-si primeasca banii la timp.
Mai mult decat atat, majoritiatea firmelor de asigurari FORTEAZA unitatea service in caz de dauna sa monteze pe masinile clientilor PIESE AFTERMARKET de o calitate PROASTA fara ca cel pagubit sa stie acest lucru.
Si cel mai vizibil exemplu este cel al parbrizelor schimbate pe polita RCA sau Casco unde asiguratorul trimite service-urilui doar parbrize China de o calitate precara in loc sa-i monteze un parbriz indentic cu cel de pe masina.
La o reparatie mai serioasa aceleasi firme de asigurari fac orice pentru ca cere DAUNA TOTALA, adica sa plateasca in realitate nici 40% din valoarea masinii daca tinem cont ca pe sosele sunt si modele de colectie restaurate.
Din 2020 pretul pieselor auto de tipul consumabile a crescut in Romania chiar si cu 100%
Incompetenta si indolenta acestor companii de asigurare au fortat clientii sa renunte la cautarea de service-uri cu contract direct cu asiguratorul pentru ca stiu ca reparatia urmeaza sa fie efectuata cu piese de o calitate discutabila.
Autolatest recomanda ca in caz de accident in care poti sa-ti repari masina pe RCA-ul vinovatului de tip Constatare Amiabila este sa mergi la un DEALER AL MARCII MASINII TALE pentru ca acolo primesti piese originale si o garantie ca lucrarea este efectuata conform normelor marcii.
Nu tine cont de vociferarile celor de la asigurari care te trimit la un service de cartier, masina ta trebuie sa ajunga la un service de tip reprezentanta al marcii.
De asemenea, sunt situatii in care asiguratorii cer o reparatie in REGIE PROPRIE care duce automat la o reparatie LA NEGRU in unitati service ilegale cu piese din dezmebrari ( insa care cel putin sunt OE!).
UNSAR se plange oficial ca: “Astfel, pentru service-urile independente care nu au un contract de decontare a plăților de reparație cu asigurătorii, despăgubirea medie plătită pentru fiecare daună este cu aproximativ 30% mai mare față de despăgubirea plătită pentru reparații către service-urile reprezentanțelor auto (9.604 lei vs. 7.580 lei), și de două ori mai mare decât suma plătită către service-urile care au un contract cu asigurătorii, altele decât reprezentanțele (4.921 lei).”
PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI