Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Economistul Iancu Guda spune ca romanii trebuie sa mearga cu autobuzul! Daca mergi mai putin de 1.000 km pe luna nu meriti masina

Cunoscutul economist Iancu Guda a declarat recent ca cei care merg mai putin de 1.000 de km pe luna cu masina personala nu au nevoie de un automobil.

Aceasta mentalitate a fost tipic intalnita in statele comuniste unde se punea accentul pe bunul public precum autobuzul ITB sau trenul CFR, adica nu era nevoie de automobile personale pentru popor.

Iancu Guda, autolatest, sfaturi Iancu Guda masini, detinere automobile Iancu Guda, 1000 km Iancu Guda

Iancu Guda spune ca sunt 9 milioane de automobile in Romania la o populatie de 10 mililoane, adica romanii au prea multe masini persoanale si nu trebuie sa fie asa, romanii trebuie sa detina mai putine masini pentru ca nu este nevoie de ele. (Eventual sau fie cumparate pe baza de cartela cu trimitere de la intreprindere si benzina sa fie vanduta de PECO cu numere par si impar!).

romania anii 80, timp asteptare dacia anii 80, cec bani dacia, dictatorii Elena si Nicolae Ceausescu, flota masini ceausescu, romanul de rand anii 80 comunism, coada la peco anii 80, coada la cafea, coada la alimentara, bucuresti oras gri anii 90, trafic anii 90 capitala, autolatest, testeauto

In final incearca sa ne dea un sfat pur economic, respectiv ca este putin eficient financiar sa detinem o masina personala daca tot nu avem nevioe de ea, insa acesta uita a mentiona ca ne afla in democratie si putem detine 2, 6 sau 10 masini fara sa-i pese cuiva.

Daca esti capabil financiar sa platesti 4 RCA-uri, 4 schimburi de ulei si 4 ITP-uri anual atunci este dreptul sa detii cate masini doresti fara sa-ti spuna economistii ca nu este logic financiar.

centura bucuresti carol 1, ceausescu centura bucuresti, comunism romania infrastrucutura, autostrazi poloni ungaria comunism, centura psd comunism, autolatest, psd urmasul pcr, infrastrucutura roamania pnrr fonduri eu, testeauto

Nu conteaza ca poate mergi lunar la drum lung si cu CFR-ul faci 400 km in 11 ore, sau ca in vacanta poate nu vrei sa stai la cheremul lui Wizz Air sau Ryan Air pierdut prin cine stie ce aeroport.

Sfatul nostru este sa nu renuntati la masina personala, indiferent de aceasta narativa a economistilor care doresc sa devii un cetatean demn de acest secol, cetatean ideal care merge doar cu autobuzul sa nu polueze intr-un oras de 15 minute.

Televizunile deziformeaza si ca spun ca Romania are cel mai vechi parc auto din Europa! In realitate Romania importa 400.000 de masini SH Euro 5 si Euro 6

Vezi ce zice Iancu Guda:

“„Dacă nu mergi mai mult de 1.000 de km pe lună, nu ai nevoie”” Atunci de unde avem 9 milioane de mașini? Sunt soț, soție. Mulți cumpără mașini fără să aibă nevoie. Și sunt bani blocați pentru confort aiurea, care se pot dubla la fiecare 10 ani și dacă ai dat 10.000 de euro pe mașină, te costă 80.000 de euro.”

Iancu Guda, autolatest, sfaturi Iancu Guda masini, detinere automobile Iancu Guda, 1000 km Iancu Guda

„Poți merge și cu taxiul, până la urmă”!

Față de transportul în comun, e un confort, dar poți merge și cu taxiul, până la urmă, te ocupi și de altele, mai dai un telefon etc”, a spus Iancu Guda.

Parcul auto din Romania nu este atat de invechit cum spune UE si presa auto aservita intereselor

Dezastru CNAIR pe soselele Romaniei! Aradenii fac mai putin cu masina pana la Budapesta decat craiovenii pana la Deva

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania:

Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

Poti vedea interviul complet aici!

s s s

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

4 COMMENTS

  1. Iancu Guda e un dobitoc dar el isi motiveaza parerea din punct de vedere economic. Autorul articolului isi motiveaza parerea pe principiul ”ca asa vor muschii mei…” specific parvenitilor cu 7 masini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente