Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Drive in premiera cu noul Pro C’eed 1.6 CRDi 2008, consum, performante, pret, tren de rulare

La prima vedere, si in special din fata, noul Pro C’eed se vede clar ca este inrudit in proportie de 100% cu masina deja cunoscuta la noi, masina care a castigat anul trecut titlul de Masina Anului.

Acest Pro C’eed este de fapt versiunea cu doua portiere a cunoscutei masini cu garantie de 7 ani sau 150.000 de km. Pentru a lansa noua versiune cum se cuvine KIA Romania a decis ca cel mai bun loc de a face cunoscuta aceasta noua varianta sa fie chiar in tara unde se produce, respectiv in orasul Zilina din Slovacia.

Test in premiera nationala cu noua Kia ProCeed 1.5 T-GDI 7DCT GT Line 160 CP facelift 2023-Shooting Brake veritabil

Acolo KIA construieste peste 250.000 de modele Ceed si Sportage anual, gradul de robotizare al uzinei fiind de peste 80 %.

Rezultatul acestei tehnologii este o eficienta de productie de 98%, fiecare masina care iese pe portiele fabricii primind cea mai mare garantie din Europa.

Pro C’eed Noua masina se prezinta din start drept un model dinamic care are menirea de a se adresa celor care doresc pe langa un design usor sportiv, si de un comportament rutier mai rigid specific masinilor cu ambitii sportive.

Inca din primul moment am fost incantati de solutia gasita de Kia la setarea trenului de rulare, mai ferm decat cea a versiunii cu 5 portiere insa intr-o oarecare masura si destul de comfortabila. Pro C’eed nu se doreste sa ofere senzatii pur-sange ci doar sa intareasca acea incredere in virajele luate cu viteza specifice masinlor cu pretentii.

Test Drive cu noua KIA ProCeed GT 2019-Motorizare 1.6 T-GDi de 204 CP si cutie 7DCT

CAROSERIE

Fata de modelul cunscut deja cu cinci portiere noul Pro C’eed oferea cleintului o linie a interiorului complet schimbata. Astfel, inca din primele momente in Pro Ceed pozitia la volan este mult mai joasa, caracteristica sustinuta de noi scaune cu o buna sustinere laterala.

Portierele sunt la randul lor de mari dimensiuni pentru a facilita accesul mult mai usor pentru pasagerii din spate. Fata de alte masini de factura europeana, chiar si acesti pasageri din spate pot convietuii fata probleme, spatiul la nivelul capului fiind suficient.

KIA lanseaza noul Ceed GT si ProCeed GT 2013

MOTOR

Sub capota deja cunscuta a lui C’eed se ascunde aceelasi motor diesel de 1.6 litri CRDi care dezvolta o putere maxima de 115 CP. Fata de generatia precedenta KIA sustine ca a introdus o distributie pe lant in detrimentul solutiei pe curea mult mai slab anduranta pe parcursul vietii masinii.

Pe langa aceasta noutate sistemul de supraalimentare a fost revizuit complet la fel ca de altfel si introducerea a doi arbori de contrabalansare plozitionati in partea inferioara a motorului.

Noxele corespund normelor de poluare Euro 4 fara a fi introdus un sistem de filtru de particule costisitor si dificil de intretinut. De vina pentru aceasta solutie este o noua injectie marca BOSCH care lucreaza la o presiune de 1.600 bar. Pro C’eed vs C’eed Noul Pro C’eed se prezinta pe sosea drept o masina sigura care beneficiaza de un feeling usor sportiv datorita directiei intarite si a trenului de rulare setat mai rigid.

Transmisia manuala cu 5 rapoarte este eficienta si facil de utilizat, iar in regim de autostrada aceasta permite masinii sa ruleze in deplin comfort la o viteza de 170 km/h la o turatie de 3.500 rpm.

Test Drive cu cel mai spatios Ceed 2019! Review KIA Ceed SW Star 1.4 T-GDI 140 CP 7DCT

Consumul de motorina s-a situat la un nivel mediu de 6.6 litri, iar in mediu urban in jur de 8 litri. In concluzie noua masina este mai dinamica decat un C’eed normal, si permite soferului sa aiba chiar excese de sportivitate din cand in cand.

kia Pro C'eed 2008, test drive Pro C'eed 2008, drive test, fabrica kia Pro C'eed 2008, kia zilina Pro C'eed, autolatest

PRO

Design echilibrat al caroseriei, comportament rutier sigur, calitate de fabricatie, diesel de 1.6 litri vioi si economic, pret mai scazut decat un C’eed normal

CONTRA

Linie a caroseriei usor prea anosta pentru un concurent al Opel-ului Astra GTC sau Audi A3, jante pe 17 inch optionale

Kia Ceed are probleme de franare! Kia Ceed recall masiv in Romania

 

 

 

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente