Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD de 46.000 euro are un consum mediu de aproape 8 litri la 100 de km

Fanii marcii Toyota ne vor critica ca aratam care este consumul real al celei mai noi masini vandute in Europa, deja celebra Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD 2023.

pret Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, test drive, drive test, consum mare Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, autolatest

Aici trebuie spus ca o Corolla Cross este o masina mult mai ineficienta decat o Corolla 1.8 Hybrid pentru ca este mai grea si are un motor mai puternic.

Corolla Cross in versiunea AWD are un consum mediu de 7.5 litri de benzina la 100 de km in regim de autostrada, consum mult prea mare pentru cifrele anuntate in fisa tehnica de catre producator.

pret Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, test drive, drive test, consum mare Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, autolatest

In realitate, daca mergem la o viteza de autostrada “de Romania” care duce viteza spre 140 de km/h vom avea un consum de peste 8.5 litri de benzina, cifra aflata la nivelul unui diesel de trei litri cu 6 cilindri de 300 CP.

pret Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, test drive, drive test, consum mare Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, autolatest

Aceasta este una dintre probleme mari ale masinilor precum Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, masini care nu mai au eficienta reala al unor modele hybrid traditionale precum Corolla 1.8 Hybrid sau Yaris 1.5 Hybrid in acest regim de functionare.

pret Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, test drive, drive test, consum mare Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid e-CVT AWD, autolatest

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

18 COMMENTS

  1. Mda…Eu am un CHR de 1,8 ,hybrid si sunt fff multumit de consum…cam 6% in regim de autostrada..In rest, am constant 4 %..

    • Exact, vorbesti se o masina usoara cu un motor 1.8 clasic cu o aerodinamica foarte buna pentru un crossover!
      Asta de fata este un “dulap” aerodinamic, greu si care are un pret de 46.000 euro 🙂

  2. Voi aveți ceva cu Toyota.Tot ce scrieți despre RAV4 ci Corolla Cross e numai de rău.Am un Rav din
    2019 și consumul vara mixt este 5,6 iar iarna un litru in plus Daca ești bizon și stai cu piciorul pe pedala că la diesel atunci poți consuma și 10 litrii la suta.Asa că mai căutați și alte mărci .

    • Maisna are un consum mediu extraurban pe autostrada mult mai mare decat ceea ce spune Toyota!
      Daca esti impacat cu ideea atunci totul este ok, insa Autolatest este singura publicatie auto din Romania care spune lucrurilor pe nume!
      Restul este marketing!

    • Exact asta am observat și eu. Plus vraja la greu. Am un Rav 4.
      Full Hybrid…consum strict urban 6 la sută, la un motor de 2,5 l. Așa că, lăsați vraja.

  3. EU am o Toyota Corolla de 8 ani cu un motor clasic pe benzina 1.33. Consumul dat de computerul de bord este de 6,9% iarna. Vara are consum de 6,7%. Sigur computerul de bord nu iti calculeaza exact consumul. Nu iti da consumul real. Am facut calculul cu regula de trei simpla si consumul este 5,6%. Daca la un motor de 1.33 este consum de 5,6%, la un motor de 2.0 hibrid nu este mult deloc. Motorul hibrid este eficient in oras, nu pe autostrada.

  4. Felicitări că înotați împotriva curentului de BRAINWASH practicat de industrie și presa slugarnică😡 Nu va lăsați influențați, SPUNEȚI ADEVĂRUL in continuare

  5. Detin o Toyota Prius 2, hybrid, an fabricatie 2005, motor 1.5 benzina, cutie de viteze cvt. Consum mediu 6.6 l pe timp de iarnă iar vara cam cu un litru mai puțin. Imi place foarte mult sistemul asta hybrid.

  6. Am cumpărat în 2020 o Toyota Chr 2.0 de 184 cp, 32000 € și nu regret.
    Pe autostradă Italia-România la 130 km/oră, este de 5,7 litri,iar urban 4,2 litri.
    Singurul lucru care nu îmi prea place este acesta, rezervorul de benzină este un pic c-am mic, se putea face de 50 l și era perfect.
    Un alt lucru ce nu înțeleg, de ce în România mașinile noi sunt mai scumpe cu multe mii de euro față de alte țări.

    • Recomand sa mergi cu un Seria 1 diesel AT8 la aceeasi viteza pe autostrada sa vezi consumuri reale de 3.8 litri!
      Aici este de fapt problema…..

  7. Am seria 1 cu motor de 2 l 116 d și pe autostradă la viteză de 130-140 aveam media de 6.3 așa că nici dieselul nu-i gratis! Poate cu motorul in 3 cilindri de 1.5,dar mă îndoiesc că există vreo mașină să consume 3.8 pe autostradă la viteză legală dacă este să fie corecți până la capăt!

  8. Am postat aici consumul masinii mele pe care o am din febraurie, 1600km. in care sustineam pe baza propriilor constatari, faptul ca ceea ce sustine Autolatest e cel putin rauvoitor daca mu mincinos. Nu inteleg ce castiga sustinand lucruri meadevarate despre o marca. Repet in linii mari: consumul pe care eu iil am la naveta zilnica de 70 km (50 national, 20 km urban) este intre 4,9 si 5.2 in functie de cat sunt de agresiv in trafic. Vitezele de rulare 60 km max in oras, 110 km max afara. Pe autostrada nu am reusit sa ajung la consumul “monstruos” pe care l-au avut ei. 130 km/h mare parte din timp pilot automat, consumul a fost 6.7. Apoi cand am ajuns la destinatie, drumurile au coborat media la 5.3.

    • Nu am sters comentariul!
      Insa cand atacam anapoda publicatia care ti-a spus pe fata cu cifre despre consumul real al masinii, lucrurile stau altfel!
      Sau si tu esti actionar la Toyota?

  9. Rav 4 an 2020 218cp hibrid scot consum de 6 cand mergi domestic Sinaia Polihrono
    Doi adulti doi copii masina incarcata ful..Daca mergi pe autostada cu 130 consuma 7.5
    Am 90000 km merge perfect .
    Este 4×4 de fapt are un motor electric spate care te ajuta in anumite situati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente