Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Tesla spune ca daca conduci o masina electrica in Romania vei castiga doar 2.900 lei in 6 ani de utilizare fata de consumul unui diesel

Este greu de inteles pentru multi ca electromobilitatea costa foarte mult pentru ca Europa inca este la inceputul drumului, iar actuala criza energetica semnata de rusia a dat peste cap calculelele celor care doreau sa-si cumpere o masina electrica moderna.

amortizare masina electrica, pret kwh 2023, subventie electricitate plus 255 kwh, consum real masina electrica, tesla configurator, autolatest

Si cel mai bine de observa chiar la Tesla pe configurator unde am ales sa punem fata in fata un Model 3 2022 care este recunoscut de toti drept cea mai buna masina electrica de volum din lume si o banala Dacia Logan II 1.5 dCI 90 CP.

In primul rand, in configuratorul Tesla USA am pus datele exacte ale problemei, respectiv o medie anuala de 13.000 mile sau 20.000 de km ( media utilizarii unei masini moderne in Romania), am pus pretul real al benzinei de 7.8 lei ( adica echivalent costului unui galon din SUA de 6.2 lei), si pretul energei electrice pentru cei care depasesc limita de 255 kwh stabilita de guvern, respectiv 2.5 lei kwh.

Sau chiar pretul de la statiile de incarcare fast charge EnelX sau Renovatio din Bucuresti.

amortizare masina electrica, pret kwh 2023, subventie electricitate plus 255 kwh, consum real masina electrica, tesla configurator, autolatest

Rezultatul este unul de-a dreptul socant pentru ca Tesla spune ca in 6 ani de utilizare, adica in 120.000 km cu actualul pret a curentului si al benzinei vei castiga daca conduci o masina electrica doar 600 de USD.

amortizare masina electrica, pret kwh 2023, subventie electricitate plus 255 kwh, consum real masina electrica, tesla configurator, autolatest

Adica, profitul tau ca utilizator normal de masina electrica este de 2.939 lei fata de cel care merge cu o veche Dacia Logan 1.5 dCI deja amortizata! Tu vei ramane insa sa mai platesti si valoarea masinii de peste 40.000 euro care nu se pune in calcul comparat cu masina veche diesel.

amortizare masina electrica, pret kwh 2023, subventie electricitate plus 255 kwh, consum real masina electrica, tesla configurator, autolatest

In configuratorul Tesla americanii au luat in calcul un Model 3 cu un consum mediu de 25 kwh pe o distanta de 160 km, cifra complet realista.

Modelul diesel luat in calcul are o medie de 6.0 litri de motorina la 100 de km, pentru ca un Logan II 1.5 dCI consuma 6.5-7 litri in oras si in medie 4 litri in afara orasului.

test comparativ Kia EV6 vs Tesla Model Y vs Audi Q4 e-tron 2022, ev6 mai buna decat model y, model y made in china, autolatest, whatcar Kia EV6 vs Tesla Model Y vs Audi Q4 e-tron, testeauto, drive test Kia EV6 vs Tesla Model Y vs Audi Q4 e-tron 2022

In pretul final nu am mai luat si un Wall Connector si un Mobile Connector Tesla care, de fapt costa cat o distributie si un ambreiaj nou al unui motor diesel 1.5 dCi de Logan II.

Din pacate calculatorul Tesla din Romania nu ofera nici pe departe ceea ce arata configuratorul Tesla din SUA, adica clar masina electrica are alti parametrii pentru piata de la noi fata de cea din SUA, si in realitate vorbim de aceeasi masina.

tesla charger free, probleme retea tesla romania, unde alimentez tesla romania, autolatest, liber la tesla charger 2022

In final nu trebuie sa omitem faptul ca un Model 3 standard te costa in SUA doar 46.000 de euro, in timp ce in Romania aceeasi masina are un pret de 51.000 euro TVA inclus, respectiv pentru masina romaneasca amortizarea reala fiind si mai mare pentru ca este mai scumpa din start!

amortizare masina electrica, pret kwh 2023, subventie electricitate plus 255 kwh, consum real masina electrica, tesla configurator, autolatest amortizare masina electrica, pret kwh 2023, subventie electricitate plus 255 kwh, consum real masina electrica, tesla configurator, autolatest

 

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

6 COMMENTS

  1. Toată populația globului a ajuns cu creierele spălate. Dacă mâine ar dispărea toate mașinile termice și ar fi doar electrice CE AR FACE STATELE CARE CASTIGA BANI DIN ACCIZE LA BENZINA SI MOTORINA???? . Si cum de statul roman a construit hidrocentrale și centrale atomo-electrice și toată infrastructura de transport a energiei este construita din bani de la buget iar spalatii pe creier cumpăra curent de la privat ca asa e în democrație. Dar vrem sa cumpărăm cu preț mic… ajunge sa îmi fie rușine ca suntem oameni și gândim, avem un comportament de turma și de sclavi supuși. Germanul în urma cu 60 de ani omora tot globul,iar acum ne dau lecții de democrație,sa facem economie și ecologie .

  2. Calcul total gresit, facut cu reavointa. 1. Nu te impiedica nimeni sa te muti in urmatoarea ora, online, cu curentul la Hidroelectrica. 2. Ai pretul de 0,65 lei/ kwh indiferent de plafon, ratie, consum. 3. Te costa o electrica cam 10 lei/ 100 km, de 5 ori mai putin decat un diesel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente