Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Tariceanu critica decizia in cazul Automobile Craiova

Premierul Tariceanu a declarat ca guvernul nu va contesta decizia Comisiei Europene privind recuperarea unui ajutor de stat de 27 de milioane euro in privatizarea Automobile Craiova, desi a criticat aceasta masura si s-a aratat neplacut surprins. Suma de 27 milioane euro va fi recuperata prin diminuarea valorii ajutoarelor de stat regionale care vor fi acordate Ford, conform contractului de privatizare.

Aceste ajutoare sunt in acord cu cerintele Comisiei in materie de ajutor de stat. “Sunt neplacut surprins de decizia Comisiei pentru ca aceasta apreciaza ca ar fi fost acordat un ajutor de stat. In fond, a fost o singura oferta cu un pret, iar Comisia considera ca nu este indeajuns de mare. Cu alte cuvinte, era mai bine s-o vindem pentru a produce hartie igienica sau sa se faca un complex de magazine”, a afirmat Tariceanu.

In contextul competitivitatii si al nevoii de a crea locuri de munca, scopuri urmarite de toate statele europene, Tariceanu a criticat decizia Comisiei potrivit careia conditiile impuse cumparatorului Ford, respectiv mentinerea obiectului de activitate si a numarului de locuri de munca, afecteaza concurenta si reprezinta ajutoare de stat ilegale. “Ce vrea Comisia Europeana sa faca Romania? Nasturi. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente