Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Rompetrol a scumpit astazi benzina si motorina! Dupa Petrom-OMV a venit randul celor de la Rompetrol- 1 litru benzina= 5.97 lei! 9 martie 2011

Carburanţii comercializaţi de Rompetrol au preţuri cuprinse între 5,3 lei şi 5,97 lei pe litru, potrivit datelor companiei. OMV Petrom, care deţine peste 40% din piaţa distribuţiei de carburanţi, a scumpit marţi carburanţii cu nouă bani pe litru.

Companiile petroliere din România explică de cele mai multe ori creşterile preţurilor carburanţilor prin evoluţia cotaţiilor internaţionale ale petrolului şi a competiţiei de pe piaţa internă. Pe de altă parte, toate celelalte companii care distribuie carburanţi îşi orientează cotaţiile la pompă după cele ale OMV Petrom. Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţurile au fost majorate cu 13%. Principalele companii care distribuie carburanţi sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil România (subsidiată a grupului rus Lukoil) şi MOL (Ungaria). De la începutul anului companiile petroliere au scumpit carburanţii de şase ori, iar preţurile au urcat în medie cu 3,5%.

OMV Petrom este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV. Piaţa distribuţiei de carburanţi din România este analizată de Consiliul Concurenţei încă din 2005, dar deocamdată autoritatea nu a prezentat concluziile anchetei. La 23 februarie, Guvernul a primit o informare a Consiliului Concurenţei privind creşterile de preţ la carburanţi, dar documentul a fost considerat drept unul prea general de premierul Emil Boc, care a cerut refacerea materialului.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente