Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Pericolul real al service-urilor la negru! Un mecanic auto a vandut la dezmembrari toate masinile clientilor

Se pare ca romanul care doreste totul ieftin ajunge la un nou nivel dupa ce mai multi soferi si-au dus masinile la un service de coltul strazii care functiona “la negru”.

O familie care a lăsat pe mâna unui mecanic auto din Oradea o maşină a rămas fără ea, căci mecanicul l-a vândut la un depozit de dezmembrări. Și nu sunt singurii păţiţi!

service conversie volan, mecanic auto masina clienti, autolatest, probleme masina volan dreapta, service la negru, autolatest

Păgubiţii sunt doi tineri din Baia Mare, care, la începutul lunii decembrie, anul trecut, au apelat la mecanicul auto ca să le mute volanul maşinii cumpărate din Anglia, din partea dreaptă în partea stângă. “E greu să găseşti mecanic care face conversii.

De la o cunoştinţă am aflat despre acest Lucian Şandra, care s-a ocupat de maşina unui prieten, în urmă cu 2 ani”, a povestit Anca Delia Moldovan.

Au stabilit detaliile, iar pe 11 decembrie, într-o zi de duminică, au adus autoturismul la Oradea, lăsându-l în faţa unui atelier de pe strada Ciheiului. Mecanicul îi aştepta, i-au predat şi cheile, dar proprietarii au luat actele şi plăcuţele de înmatriculare, ca să pregătească dosarul în vederea înmatriculării autoturismului.

În următoarele zile, spun băimărenii, au ţinut legătura cu Şandra, i-au solicitat şi fotografii, ca să vadă cum decurge procedura, însă bărbatul nu le-a trimis, inventând mereu scuze. Cum nu le-a predat maşina înainte de Crăciun, aşa cum le-a promis, tânăra şi-a rugat fratele, care e orădean, să meargă neanunţat până la atelier. Atunci au aflat că au fost păcăliţi.

„Aşa am aflat că acolo nu lucrează niciun Lucian Şandra şi că maşina nu e acolo. L-am sunat imediat, ne-a spus că maşina e în altă parte şi că ne va da locaţia. Dar nu ne-a trimis nimic”, zice Anca.

CONCLUZII

In primul rand nu trebuie sa lasi masina la service fara ca acesta sa-ti dea o proforma cu reparatia, sau un deviz de intrare in reparatie a masinii.

Daca apelezi la unitati service “la negru” vei avea supriza sa nu-ti mai gasesti masina, si nici macar nu te poti duce la politie pentru ca inmanarea de buna voie a unei masini spre un necunoscut nu reprezinta furt din partea lui.

service conversie volan, mecanic auto masina clienti, autolatest, probleme masina volan dreapta, service la negru, autolatest

Adica, paguba ramane la tine pentru ca nu te-ai asigurat de legalitatea unitatii service si de intocmirea actelor necesare pentru a lasa masina in service conform normelor RAR.

Si daca nu crezi ca inca mai exista aceste situatii nu trebuie decat sa cauti pe OLX conversii auto si vei vedea ca exista sute de astfel de garaje ilegale in intreaga tara:

service conversie volan, mecanic auto masina clienti, autolatest, probleme masina volan dreapta, service la negru, autolatest

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

3 COMMENTS

  1. Câți bani pierde bugetul tarii neimportant puzderia de garaje fără însemne de service auto,care fac lucrări fără documente și nu plătesc nici un fel de impozit statului zeci de ani! Cine trebuie sa ii controleze pe ăștia și nu o face? Cine ii acoperă de ani și ani de zile? De asta măresc acum impozitele și taxele? Pentru ca cei care trebuie sa ii depisteze,impoziteze și amendeze nu își fac treaba?!?… Dar știu sa ceara sa li se mărească salariile și mai vor și spor de stat pe scaun! …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente