Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Mazda nu renunta la motorul ROTATIV RENESIS-Wenkel! Mazda RX8 II va avea 300 de CP!

Singurul constructor de automobile din lume care a fabricat motoare rotative au fost japonezii de la Mazda. In umra implementarii normleor de poluare Euro 5, singura masina din lume cu un asemenea motor Mazda RX8 a iesit din productie.

Conform unor surse Mazda nu renunta la acest tip de motor deoarece principiul de functionare al unui propulsor rotativ este unul dintre cele mai eficiente din lume.

Consumul mare de benzina al unui propulsor rotativ este mare insa inginerii japonezi dezvolta noi tehnologii pentru a face acest tip de propulsie mult mai eficienta. Noua generatie de motoare rotative Renesis III urmeaza sa corespunda normelor de poluare Euro 6 si puteri maxime mai mari de 300 CP fara ajutorul supraalimentarii.

Mazda RX8 este singura masina care are un motor pe benzina de serie capabil sa depaseasca granita celor 10.000 rpm. Un alt avantaj al motoarelor rotative este cilindreea foarte mica si faptul ca propulsorul dispune de mai putine piese in miscare, automat si fiabilitatea unui astfel de motor este mai mare decat cea a unuia clasic cu cilindrii in linie sau V.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente