Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Lotus va produce prima masina a Arabiei Saudite

Acesta din urma se traduce prin King Abdulaziz City for Science and Technology si reprezinta organizatia personala a regelui Abdulaziz, monarh care conduce intr-un stil pro-vest cel mai mare exportator de petrol din lume, Arabia Saudita. Astfel, KACST a decis ca Arabia Saudita trebuie sa de un exemplu in dezvoltarea unui automobile ecologic care sa inlocuiasca tehnologia actuala a industriei auto bazata chiar pe, petrolul exportata de Arabia Saudita.

Pentru a da nastere la un asemenea proiect de anvergura KACST avea nevoie de un partener cu bogate cunstinte in dezvoltarea de noi propulsoare de ultima generatie, partener care se numeste Lotus. Cercetarile saudite in domeniu au luat nastere in 2006 insa proiectul Lotus numit Lotus Optical Research Engine a constituit cel mai bun reper pentru a lua nastere aceasta colaborare.

La randul sau Regele a declarat ca Arabia Saudita trebuei sa dezvolte o industrie auto in maxim 10 ani incepand cu 2008 fapt pentru care deja a angajat cele mai bune creiere din domeniu. Colaborarea cu Lotus si Proton Malaezia constituie prima etapa in desavarsirea acestui proiect.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente