Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Industria auto din Europa era in colaps chiar inainte de aparitia COVID19

Aceste statistici sunt pentru primele luni ale anului pana in februarie, adica pana cand epidemia COVID19 sa inchida complet fabricile auto din Europa.

Pe aceste prime luni ale anului 2020 vedem ca marii constructori precum Grupul VW sau Renault au vanzari reale din ce in ce mai mici.

Chiar si Dacia a scazut cu aparoape 30% fata de aceeasi perioada a anului 2019, adica intr-o singura luna Dacia a produs cu mai putin de 10.000 de unitati fata de anul 2019.

Si abia acum incepe cu adevarat pandemia in aceasta industrie unde deja vedem ca Dacia , Ford, VW si Renaul au inchis complet principalele sale uzine auto din Europa.

Adica vanzarile vor scade cu pana la 80% fata de anul 2019 in lunile care urmeaza, iar cele 20% sunt procente optimiste pentru ca am luat in calcul si stocurile reale.


Cei care nu au lucrat pe stocuri vin vremuri grele pentru ca vom vedea cu se vor inchide dealeri auto, cum se vor inchide unitati service auto de marca si de ce nu vom vedea o scadere reala si a pietei de asigurari care inca mizeaza pe acel casco obligatoriu la achizitia unei masini noi!

In perioada ian-feb 2020:

– au fost inregistrate scaderi ale inmatricularilor de autoturisme noi pe pietele mature precum Germania (-9.0%), Franta (-7.8%), Italia (-7.3%), Spania (-6.8%) .

– Romania se situeaza pe pozitia 13 in UE, cu un volum de 21.325 autoturisme noi inmatriculate, o scadere cu -18.1% fata de primele doua luni din  2019.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente