Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Imagini si date tehnice oficiale cu noua generatie de modele KIA Sorento 2020! Motore si transmisii de generatie noua

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a declarat: „Evoluția modeluluiSorento în ultimii 18 ani rezonează cu brandul Kia ca întreg.

 

În timp ce modelul a fost inițiallansat în 2002 ca un automobil utilitar de teren, cea de a patra generație s-a transformat în cevamult mai atractiv.

Este un model important pentru Kia, mai ales acum că reprezintă, deasemenea, prima utilizare a electricficării pentru ‘nava-amiral’ SUV.”Designul exterior redefinit al lui Sorento – cu linii mai ”tăioase”, cu detalii high-tech și proporțiialungite – îi oferă o prezență mai încrezătoare și mai matură.

În interior, habitaclul său atractivoferă acum materiale de calitate premium, tehnologii infotainment de ultimă generație și undesign nou, uimitor.Noul Sorento este primul automobil care se bazează pe platforma SUV de clasă medie de nouăgenerație dezvoltată de Kia. 

 

Interior atractiv, superior, cu materiale de calitate premium și tehnologii avansate

Interiorul celei de a patra generație Sorento reprezintă un pas înainte în ceea ce priveștecalitatea și designul cabinei Kia. De la prima generație Kia Sorento din 2002, care ofereapasagerilor un spațiu practic, robust și utilitar, modelul Sorento de astăzi oferă proprietarilorceva cu totul mai uimitor, atractiv și confortabil.

 

Unul dintre cele mai de înaltă calitate spații interioare regăsite pe un model Kia până în acestmoment, habitaclul intuitiv și tehnologizat al noului Sorento dispune de materiale de calitatepremium și tehnologii de infotainment de ultimă generație.

În același timp, păstrează spațiul șiversatilitatea care au caracterizat modelul Sorento de-a lungul existenței sale de 18 ani.Habitaclul atragător, superior calitativ, introduce un design sofisticat de ultimă generație,concentrat în jurul celor două display-ului digitale situate în planșa de bord.

Panoul digital de12.3 inch, conținând instrumentele de bord, este însoțit de un sistem de navigație șiinfotainment cu ecran touchscreen de 10.25 inch, situat în centrul planșei de bord.

Acestea afișează informații clare în raza vizuală a șoferului și crează o experiență ”wide screen” pentruutilizatori. Numeroasele funcții ale automobilului pot fi controlate prin butoanele haptice situatede o parte și de alta a ecranului, care se regăsesc și mai jos în planșa de bord pentru sistemulde control al climatizării.


Punctul central al planșei de bord îl constituie amplasarea verticală,atrăgătoare a zonei de ventilație, cu accente cromate care se extind în jos către partea centralăa consolei.

MOTORIZARI 2020

Sorento Hybrid este propulsat de noul sistem de propulsie electric ‘Smartstream’, cuplat la unmotor T-GDi de 1.6 litri (motor turbo pe benzină cu injecție directă), un pachet de baterii litiu-ionpolimer de 1.49 kWh și un motor electric de 44.2 kW.

Structura inteligentă a noii platforme amodelului Sorento face ca pachetul de baterii să poată fi amplasat sub podeaua habitaclului, cuun impact minim asupra spațiului pentru pasageri și bagaje.

Oferind o putere de 230 PS și un cuplu de 350 Nm, acest sistem de propulsie hibrid combinăemisiile scăzute de CO 2 cu un nivel înalt de performanță. Noul motor T-GDi de 1.6 litri dispunede noua tehnologie CVVD – Continuously Variable Valve Duration, care reglează perioada dedeschidere a supapelor în funcție de condițiile de rulare, în loc să opereze pe o perioadă fixă.

 

Acest lucru îmbunătățește performanța la turații mici și medii ale motorului și îmbunătățeșteconsumul de combustibil.Puterea este trimisă către transmisia automată cu șase trepte printr-un dispozitiv electric,permițând ca puterea totală a motoarelor termic și electric să fie transferată în paralel, cu opierdere minimă de energie.

Rezultatul este un răspuns prompt al accelerației la orice viteză, cuacces direct la puterea disponibilă a bateriei la viteze mari.Sorento Hybrid va fi comercializat pe anumite piețe din Europa în momentul lansării, celelaltepiețe urmând mai târziu în 2020.

Noul Sorento va fi de asemenea disponibil în varianta Plug-inHybrid spre sfârșitul anului 2020.Noul motor diesel ‘Smartstream’ de 2.2 litri al noului Sorento este disponibil de asemeneapentru clienții europeni, oferind o putere de 202 CP și un cuplu de 440 Nm.

Cu un nou blocmotor din aluminiu, cu 19.5 kg mai ușor decât cel din fontă al predecesorului său, noul motoreste în total cu 38.2 kg mai ușor în comparație cu cel găsit pe cea de a treia generație Sorento.

Mai mult, acesta este cuplat la noua transmisie 8DCT „Wet double-clutch transmission”,dezvoltată de Kia.

Proiectată să ofere o schimbare lină a treptelor de viteză, caracteristică unei transmisii automate, transmisia 8DCT îmbunătățește eficiența consumului de combustibil față decea convențională automată cu opt trepte.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente