Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Datele oficiale arata ca Romanii detin peste 10.3 milioane de automobile, cu 4.4 milioane mai mult decat in urma cu 10 ani

Romania devine treptat tara cu un numar foarte mare de automobile pentru ca la o populatie de 16 milioane de cetateni avem deja inmatriculate peste 10.3 milioane de automobile.

Socul cel mai mare este atunci cand facem o compartie cu situatia din 2013 cand in Romania erau inmatriculate doar 5.9 milioane de automobile, adica in prezent circula pe soselele tarii cu aproape 4.4 milioane de automobile in plus fata de acum 10 ani.

taxa intrare bucurest, taxa oxigen, parc auto romania 2023, numar masini romania, numar soferi romania, autolatest

Acesta este motivul pentru care in Bucuresti circula conform surselor aproximativ 1 milion de automobile care NU SUNT INMATRICULARE IN BUCURESTI, adica 1 milion in plus fata de cele 1.5 milioane deja detinute de bucuresteni.

Situatia este in mare parte asemanatoare si in Timisoara unde sute de mii de masini din Caras, Mehendinti, Olt sau Hundedoara circula si nu platesc taxe, situatie care este indentica si in centrele Cluj Napoca sau Iasi.

taxa intrare bucurest, taxa oxigen, parc auto romania 2023, numar masini romania, numar soferi romania, autolatest

Toate drumurile nationale din Romania sunt in mare parte la aceeasi capacitate de preluare a traficului fata de anul 2013, adica pe fiecare km circula un numar dublu de automobile fata de aceeasi perioada de acum un deceniu.

taxa intrare bucurest, taxa oxigen, parc auto romania 2023, numar masini romania, numar soferi romania, autolatest

CATE MASINI CIRCULAU IN 2013?

Parcul auto național din România a ajuns, la finele anului 2013, la aproximativ 5,98 milioane de unități, în creștere cu 4,73% față de aceeași perioadă din 2012, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV.

Invazia masinilor electrice ieftine urmeaza sa creasca parcul auto SH diesel si hybrid din Romania in 2023-2025

In Bucuresti sunt 1.8 milioane de masini la un numar de 1.7 milioane de locuitori fara a mai tine cont de cele peste 500.000 de automobile din Ilfov si provincie

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente