Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Dacia si Ford nu sunt cei mai importanti importatori din Romania la capitolul industrie auto!

Este socant sa vedem cum cel mai important importator de piese pentru productia industrie auto nu este Dacia sau Ford care au uzine la Pitesti si Craiova.

Se pare ca in realitate la bugetul national intra mai multi bani din partea celor de la Mercedes Benz prin intermediul companieie Star Transmission la Cugir si Sebes.

import piese auto romania, contribuabili romania, industrie auto romania, cine plateste taxe mari la stat automotive, autolatest

Acestia produc in Romania 100% celebrele transmisii 9G Tronic si 8DCT gasite pe toate masinile Mercedes pe toate pietele.

Topul a fost alcătuit în funcție de cifra de afaceri a firmelor, pe baza cifrelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

1 STAR ASSEMBLY SRL

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, compania este alături de Dacia şi Ford unul dintre cei mai mari exportatori de pe piaţa auto locală. Iată că la importuri este pe primul loc, iar investiția Daimler se va focusa pe tehologii pentru mașinile electrificate.

2 FORD ROMANIA SA

Ford România mai mult importă decât exportă, dacă este să ne uităm și pe topul exporturilor. Uzina de la Craiova este în continuare mult în urma celei de la Mioveni în ceea ce privește producția.

3 AUTOMOBILE-DACIA SA

Marca autohtonă nu mai are nevoie de nici o prezentare. Compania câștigă tot mai mult teren în interiorul grupului Renault.

criza semiconductori dacia, dacia nu a lucrat 25 de zile, productie scazuta dacia 2021, probleme uzina mioveni, probleme dacia pitesti

4 PORSCHE ROMANIA SRL

Porsche Romania este importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto.

5 RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE SRL

Divizia din România a mărcii Renault este încă în topuri în ciuda unei perioade dificile.

Renault Mégane E-Tech PHEV 2021, test drive Renault Mégane E-Tech PHEV 2021, drive test, pret romania, probleme Renault Mégane E-Tech PHEV 2021, cutie cvt Renault Mégane E-Tech PHEV 2021

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente