Sfaturi pentru schimbarea anvelopelor:
–VerificaÈ›i starea anvelopelor de iarnă – identificaÈ›i dacă există deteriorări vizibile pemodelul benzii de rulare È™i pereÈ›ii laterali. Anvelopele depozitate necorespunzătorpot avea astfel de defecte È™i nu sunt adecvate pentru utilizare ulterioară.
-VerificaÈ›i adâncimea benzii de rulare – adâncimea trebuie să fie de cel puÈ›in 4 mm;anvelopele uzate, cu adâncime sub 4 mm, pot creÈ™te riscul acvaplanării È™i prezintăo aderență mai slabă È™i o distanță de frânare mai mare.
–Anvelopele de iarnă dispun de un Indicator de siguranță (DSI) carepermite verificarea rapidă a stării È™i siguranÈ›ei anvelopei.
Numerele indică adâncimeacanelurilor principale în milimetri, iar simbolul fulgului de zăpadă rămâne vizibil pânăla adâncimea canelurii de 4 mm.
-VerificaÈ›i vechimea anvelopelor – căutaÈ›i codul DOT pe pereÈ›ii laterali ai anvelopelor.Ultimele patru cifre indică săptămâna È™i anul de fabricaÈ›ie.
De exemplu, dacă acestcod DOT este 1319, anvelopa a fost fabricată în săptămâna 13 din anul 2019.Anvelopele nu ar trebui să fie mai vechi de È™ase ani.
-AlegeÈ›i dimensiunea potrivită a anvelopelor – verificaÈ›i întotdeauna dimensiunea deanvelope recomandată pentru vehicul. Pe de altă parte, le puteÈ›i solicita experÈ›ilor dela punctul de vânzare să aleagă dimensiunea potrivită, în conformitate cuspecificaÈ›iile producătorului maÈ™inii.
-Înainte de a schimba anvelopele, ar trebui setată presiunea corectă. Anvelopele deiarnă trebuie umflate cu 0,2 bari mai mult decât cele de vară.
