Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Cand trebuie schimbate anvelopele masinii? Acestea sunt sfaturile specialistilor Autosoft

Sfaturi pentru schimbarea anvelopelor:

Verificați starea anvelopelor de iarnă – identificați dacă există deteriorări vizibile pemodelul benzii de rulare și pereții laterali. Anvelopele depozitate necorespunzătorpot avea astfel de defecte și nu sunt adecvate pentru utilizare ulterioară.

-Verificați adâncimea benzii de rulare – adâncimea trebuie să fie de cel puțin 4 mm;anvelopele uzate, cu adâncime sub 4 mm, pot crește riscul acvaplanării și prezintăo aderență mai slabă și o distanță de frânare mai mare.

Anvelopele de iarnă dispun de un Indicator de siguranță (DSI) carepermite verificarea rapidă a stării și siguranței anvelopei.

Numerele indică adâncimeacanelurilor principale în milimetri, iar simbolul fulgului de zăpadă rămâne vizibil pânăla adâncimea canelurii de 4 mm.

-Verificați vechimea anvelopelor – căutați codul DOT pe pereții laterali ai anvelopelor.Ultimele patru cifre indică săptămâna și anul de fabricație.


De exemplu, dacă acestcod DOT este 1319, anvelopa a fost fabricată în săptămâna 13 din anul 2019.Anvelopele nu ar trebui să fie mai vechi de șase ani.

-Alegeți dimensiunea potrivită a anvelopelor – verificați întotdeauna dimensiunea deanvelope recomandată pentru vehicul. Pe de altă parte, le puteți solicita experților dela punctul de vânzare să aleagă dimensiunea potrivită, în conformitate cuspecificațiile producătorului mașinii.

-Înainte de a schimba anvelopele, ar trebui setată presiunea corectă. Anvelopele deiarnă trebuie umflate cu 0,2 bari mai mult decât cele de vară.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente