Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Angajat la Stat-Seful Directiei Venituri din CNAIR, Lucian Calmus avere colosala fara venituri

O vilă, un apartament și un teren au dispărut din declarațiile de avere ale directorului Lucian Călmuș, de la Direcția Venituri și Încasări Comerciale din cadrul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Anomaliile nu se opresc aici: după ce și-a plătit două credite, s-a trezit cu peste 31.000 de euro într-un cont. Dar și acești bani au dispărut ulterior. În locul lor au apărut alte datorii. Tocmai de aceea, directorul Veniturilor CNAIR, caz pentru ANI.

cnair, coruptie, Lucian Calmus, cnair Lucian Calmus, declaratie avere, incompetenta, Lucian Calmus, autolatest

Cu sau fără legătură cu cele de mai sus, Lucian Călmuș insistă acum ca CNAIR să facă o achiziție majoră de sisteme de măsurare automată a dimensiunilor vehiculelor rutiere pentru Agențiile de Control și Încasare din toate punctele de trecere a frontierelor românești.

În toamna anului trecut s-a cumpărat același tip de sisteme pentru Agenția de Control și Încasare Calafat de la firma Vestra Industry, controlată de afaceristul Valeriu Iftime, finanțatorul echipei de fotbal Botoșani. Promotorul acestei achiziții a fost tot directorul Lucian Călmuș.

Sistemele directorului Călmuș

Lucian Călmuș lucrează de peste 20 de ani în CNAIR. A început de jos, ca economist, dar în anul 2019 a fost numit Director al Direcției Venituri și Încasări Comerciale. Din această postură coordonează Agențiile de Control și Încasare (ACI) amplasate în toate punctele de trecere a frontierelor românești. În toamna anului trecut, a solicitat ca ACI Calafat să fie dotată cu „sisteme de măsurare automată a dimensiunilor vehiculelor rutiere”.

cnar a0 Alsim Alarko, probleme autostrada a0 Alsim Alarko, cristian pistol cnair 2022, vizita cristian pistol 10, cnair toarna pe ploaie, autolatest

Conducerea CNAIR s-a conformat și a decis organizarea unei licitații în acest sens. În octombrie 2021, CNAIR a anunțat că a cumpărat sistemul solicitat de Călmuș de la firma Vestra Industry cu suma de 787.000 lei, echivalentul a 157.400 euro.

Acest sistem amplasat la ACI Calafat măsoară lungimea, lățimea și înălțimea camioanelor, iar în urma măsurătorilor sunt stabilite taxele de drum pentru vehiculele respective. Până atunci, vehiculele de transport mărfuri care intrau în țară erau măsurate manual cu ruleta.

#A7 #AutostradaMoldovei #Moldova #Muntenia #Ploiesti #Buzau #AutostradaPloiestiBuzau #Lot2 #Mizil #Pietroasele #infrastructura #infrastructurarutiera #investitii #autostrada #modernizare #dezvoltare #DezvoltamRomania #PNRR, Cristian Pistol, irinel scriosteanu, sorin grindeanu, psd

Directorul Lucian Călmuș a făcut în ultima perioadă diligențe pentru a se cumpăra același tip de sisteme pentru majoritatea agențiilor din țară. O achiziție majoră cu un câștigător dinainte știut.

Citeste mai multe AICI

Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 Sibiu-Boita, sorin grindeanu si Pistol Cristian Ovidiu Catalin, cnair, centura bucuresti 2022, autolatest, centura capitala paragina 2022, lipsa marcaje centura bucuresti, testeauto

s s s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente