Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Abia acum se dezvaluie faptul ca Ceausescu a anihlilat viitorul uzinele ARO Campulung si Oltcit Craiova in 1989 chiar inainte de Revolutie

In urma cu putin timp a aparut in presa un interviul al istoricului Petre Opris care mentioneaza ca Ceausescu a ordonat ca toate uzinle de constructii auto din Romania sa nu mai exporte masini sau sau fie creditate pentru retehnologizari.

In aprilie 1989, Ceausescu a dat o lege care interzicea imprumuturile externe, motiv principal pentru care nu s-au putut obtine credite de retehnologizare dupa 1990. Fusesem scosi de pe piata.

Ceausescu nu a vrut ca romanii sa conduca un Oltcit sport! Numele sau este Citroen Visa GTI

Nici Ceausescu, nici Gheorghiu-Dej nu si-au dat seama, pana la sfarsitul vietii lor, ca fanatismul politic si fidelitatea fata de un sistem falimentar, comunismul, i-a condamnat sa fie vasali ai Rusiei sovietice, personaje care puteau fi inlocuite oricand cu altele exact la fel, explica istoricul Petre Opris.

Istoricul explica faptul ca decizia absurda a lui Ceausescu de a da in aprilie 1989 o lege prin care interzicea contractarea de noi credite externe, laolalta cu ambitia de a plati anticipat datoriile, au scos Romania de pe piata.

In timp ce romanii asteptau trei ani pentru o Dacia 1310, dictatorii Elena si Nicolae Ceausescu aveau o flota de limuzine

Din acest moment, dupa 1990, cand a fost nevoie de retehnologizarea marilor uzine, precum cele care produceau ARO la Campulung si Oltcit la Craiova, nimeni n-a mai fost dispus sa ne acorde credite. In lipsa banilor pentru modernizarea liniilor de productie, au aparut falimentele.

Criza datoriilor care a dus la falimentul de tara din 1982 a fost generata de o politica proasta a lui Ceausescu, faliment despre care romanii nu cunosc mult detalii nici acum in 2024!

Adevaruri crunte despre Romania ceausista! In 1989 erau doar 50 de masini la 1.000 de locuitori

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente