Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Motoarele cu 6 cilindri in linie

Daca sunt montate transversal, acestea permit designerilor sa realizeze o parte frontala a masinilor mult mai compacta in comparatie cu un V8. Acest tip de motor permite amplasarea doar a unui rand de axe cu came in comparatie cu motorele in V, iar folosirea in cantitati mai mici de fier in realizarea blocului motor este un element care permite o reducere a greutatii per ansamblu.

Un motor cu sase pistoane in linie este in mare o imbinare liniara a doua motoare cu trei pistoane, astfel pistonul nuamarul 1 este tot timpul in aceeasi pozitie cu pistonul numarul 6, numarul 2 cu numarul 5, in alte cuvinte acest motor este echilibrat de la un capat la celalalt si nu necesita un arbore de echilibrare. Asemenea motoarelor cu trei pistoane in linie, cel cu 6 are vibratii foarte reduse datorita anularii fortelor produse de catre pistoane fiind motorul cel mai aproape in eliminarea completa a vibratiilor.

Rafinametul motoarelor cu 6 cilindri in linie este de mare clasa, dimesiunile sale compacte fiind elemente care fac ca aceasta configuratie sa fie folosita si in prezent de multi constructori de automobile. In comparatie, motoarele boxer sunt si ele foarte echilibrate insa necesita un bloc motor mai mare decat la cel L6, iar extrem de scumpele V12 sunt foarte rafinate insa sufera la capitolul greutate.

Printre cele mai renumite utilizatoare de motoare cu 6 cilindri in linie se numara Rolls Royce Silver Ghost, Bentley Speed six, Mercedes SSK, multe modele Bugatti si Jaguar si nu in ultimul rand specialistul motoarelor L6, BMW. An inline engine is long and narrow and n small cars in particular, a long, narrow engine mounted transversely can allow a very short hood.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente