Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Germanii de la Continental Romania au peste 19.000 de angajati care nu se plang, in timp ce Dacia are 6.000 de angajati care fac greva

Este greu de crezut ca si acum in 2023 romanul de rand nu stie faptul ca Dacia nu mai este demult un angajator de top in zona automotive, insa germanii de la Continental Romania au ajuns sa angajeze peste 19.000 de muncitori.

Uzinele Dacia despre care romanii inca cred ca este cel mai important nume din Romania in aceasta industrie nu mai are decat 6.000 de angajati, adica mult mai putini decat compania germana.

S.C. CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS S.R.L., Continental Automotive Systems SRL, firme Continental Anvelope Timisoara, autolatest, testeauto

O mare parte din lipsa de “imagine” a celor de la Continental Romania este lipsa de cancan in presa centrala, si in special lipsa de greve si injuratori tipice sindicatelor Dacia.

Continental Romania detine doua entitati, una la Timisoara care produce anvelpe, si doua la Sibiu si Iasi care produc electronica pentru toti producatorii auto din lume.

Din pacate, Continental Romania nu comunica cu presa de specialitate din Romania, acestia preferand sa se promoveze local de unde vine si forta lor de munca, politica complet inutila daca in continuare romanul de rand considera ca cea mai buna anvelopa franceza Michelin care este mult in spatele japonezilor de la Bridgestone.

S.C. CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS S.R.L., Continental Automotive Systems SRL, firme Continental Anvelope Timisoara, autolatest, testeauto

Partea de electronica se numeste S.C. CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS S.R.L., in timp ce partea de anvelope poarta numele de Continental Automotive Systems SRL.

De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum și a Continental Automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara (Automotive și ContiTech) au înregistrat investiții.

S.C. CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS S.R.L., Continental Automotive Systems SRL, firme Continental Anvelope Timisoara, autolatest, testeauto

Autolatest scria chiar in 2008 de celebrele greve Dacia care a devenit ceva normal:

Dacia intra in greva!

Probleme in Paradis! Se pregateste la Dacia o noua greva generala?

S.C. CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS S.R.L., Continental Automotive Systems SRL, firme Continental Anvelope Timisoara, autolatest, testeauto

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

21 COMMENTS

 1. Asta deoarece in momentul in care la Continental s-a încercat înființarea unui sindicat toți membri au fost dați afara…

 2. Patronatul din Dacia ține de francezi.
  Nu se compară corectitudinea și grija angajatorului german fata de lucrători .

 3. Peste 14.000 de angajați. Cu negocieri anuale pt marire de salariu. Grevele expuse de tine sunt aceeași problemă a muncitorului de când roata și focul.

 4. Am trăit s-o văd și pe-asta. Au început românii să se bată între corporații . Hoo, fraților că nu vă dă primă. De-un sindicat ca lumea nu sunteți în stare. Când e vorba să cereți ceva vă piere glasul și udați pantalonașii. Nu vă e rușine , bă, oameni în toată firea, lingăi de Duminică, ce sunteți. Patronii noștri sunt mai buni, ba ai noștri că sunt și frumoși…..pe bune? Nu bă, sunteți niște exploatați de doi bani de undeva din Est. Îndreptați -vă șira spinării că de-aia sunteți vertebrate. Nici nu meritați mai mult….

 5. Continental face in Romania sclavagism,iar poluarea este mult peste cotele admise. Normal că își permit să facă orice afirmații,doar au susținere germana,in pandemie au curs banii de la uniunea europeană,mi-e silă de toți acești paraziți care ne au infestat tara până în celeai adânci țesuturi…Muncim pentru ei,mâncăm de la ei, in țara noastră…. Dacă ar fi după mine aș renunța la 90% din bunăstarea actuală doar să eliberăm tara de acești paraziți.

  • Și eu as vrea, sa rămânem doar noi, ca oricum nu suntem în stare de nimic. Sa muncească alții, ca noi nu vrem.

 6. Prinformație incompleta, 6000 de angajați în uzina vehicule, afla ca platforma Dacia detine și uzina mecanica și șasiuri.
  Atât Dacia cât și Continetal mai nou o parte Vitesco și alții ca Autoliv etc, angajează muncitori, operatori cu salariul minim și trag pe oameni cu ore suplimentare.

 7. Nu vrem să muncim ca proștii, pe moca, asta era ideea. Și cu muncitul altora pentru noi…nu știu să fi avut România vreodată, colonii. Să nu ne turnăm inutil cenușă în cap, s-a inventat șamponul. Că nu suntem buni de nimic , cred că nu de evaluatori avem nevoie, stimată doamnă extrem de vrednică….

 8. La timisoara exista 4 fabrici continental cu totul diferite, automotive, anvelope, curele si fluid (tevi de ac), la sibiu doar automotive, iar cei 19k angajati sunt cu tot cu inginerii, desi nu se fac greve la continental pe partea de producție (plant) asta nu inseamna ca au salarii mari, un operator ia de inceput 2500 de lei, dar la dacia intradevar sunt salariile mai mici.

 9. Vicleni nemtii ăștia. Ne poluează intens. Continental din Timișoara(din apropiere de Pădurea Verde) este cel mai mare poluator din zona. Toți primarii au închis ochii. Eu am dezvoltat astm și polialergie de când m-am mutat în zona. Aici nu simți aerul din cauza poluării, mirose ingrozitor, mai ales noaptea, iese fum prin niște furnale cât sa ne omoare încet încet. Primarul si pres consiliului judetean din Timis sunt vinovați. Niște politicieni ipocriti cu functii mostenite din tata în fiu

  • Înainte să te muți aici locuiai tot în Timișoara? Întreb pentru că eu m-am mutat din Petroșani in sud-vestul Timișoarei (departe de fabrica de la pădurea Verde), și tot am dezvoltat alergii. Problema fiind ambrozia ce se găsește în toată Timișoara. Iar comparativ cu alte orașe, calitatea aerului este foarte proastă in toată Timișoara (lucru întâlnit cam in orice metropola).

   Nu spun că sunt inocenți cei menționați în comentariul tau, dar posibil sa nu aibă nici o treabă alergiile cu fabrica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente