Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Ferrari FXX-Un vis prea scump!

Insa nu multa lume stie ca echipa de Formula 1 Ferrari primeste fonduri de ordinul a sute de milioane de euro anual din vanzarea fratiorilor care se adreseaza oamenilor normali, bineinteles cu foarte multi bani, care doresc sa conduca aceste bijuterii zi de zi pe sosele. In prezent gama Ferrari este alcatuita din trei modele respectiv F 430, 612 Scalietti si 575 Maranello.

Versiunea de top Enzo produsa in doar cateva sute de exemplare s-a vandut inca inainte de a se produce. Astfel, cei de la Ferrari s-au gandit ca, in ciuda faptului ca produc cele mai performante supersportive din lume, testate de ce mai bun pilot din lume Michael Schumacher, produc masini sport pentru oameni obisnuiti cu o mare pasiune pentru Ferrari. Cu aceasta ocazie a luat nastere proiectul FXX care reprezinta o incercare de a aduce clientii marcii pe pista, de a-i pune la volan sa testeze o masina incredibil de puternica si de a-i ruga sa-si spuna parerea pentru a se remedia eventualele elemente care displac la respectiva masina.

Acesti clienti vor trebui sa scoata din buzunar suma de aproximativ 1,5 milioane de euro, in acesti bani intrand un automobil FXX si intreg pachetul competitional Ferrari. Scopul acestui program este strangerea opiniilor clientilor posesori de FXX, a lui Michael Schumacher si a lui Rubens Barichello si a pilotilor de teste Ferrari, rezultatul fiind gasirea celui mai bun raspuns pentru viitoarea supersportiva de serie produsa de Ferrari.

Se estimeaza ca cei de la Maranello vor produce aproximativ 20 de masini FXX, care nu vor fi omologate pentru sosele, singurul loc unde acestea isi vor arata coltii fiind circuitele de viteza din Europa. FXX este un Ferrari Enzo cu o greutate cu mult scazuta fata de modelul de serie, acesta fiind propulsat de acelasi V12 de 6,262 cmc care aici dezvolta o putere maxima de peste 800 de CP la 8,500 rpm. Cutia de viteze secventiala schimba treptele in mai putin de 100 de milisecunde. Fericitii posesori ai unui FXX vor avea ocazia sa invete de la Ferrari ce inseamna cu adevarat un Enzo care a luat steroizi, dar si sa dea sfaturi tehnicienilor de la Maranello. 18 Iunie 2005

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente