Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Diferentialul blocant cu vascocuplaj

Astfel automobilele sportive precum Toyota Celica GT4, Subaru Impreza, Mitsubishi Lancer si Ford-ul Escort RS Cosworth folosesc acest nou tip de transmisie integrala resepctiv un diferential central transmite momentul motor spre punti in timp ce un alt diferential cu vascocuplaj transmite cuplu spre fiecare roata in parte cand acestea pierd aderenta.

Diferentialul blocant cu vascocuplaj este in mare parte asemanator cu celelalte, acesta la randul lui avand o mica intarziere din momentul pierderii aderentei si dirijarea momentului motor spre roata care a pierdut aderenta. Aceasta problemea nu este chiar asa de serioasa pe cum s-ar crede altfel acest sistem nu ar mai fi folosit in Campionatul Mondial de Raliuri.

Mai mult diferentialul blocant cu vascocuplaj are o greutate inferioara modelului Torsen si fata de celalalt model cu vascocuplaj part-time este mai rapid si eficient. Una dintre cele mai de succes automobile cu acest tip de transmisie integrala este indicutabil Lancia Delta Integrale, acest model fiind regele raliurilor in anii 80, iar modelul de serie a inregistrat un succes deosebit.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente