Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Detalii despre noua motorizare Renault Sport 1.6 Turbo 200 CP pentru Clio RS 2013

Asociat cutiei EDC şi exclusiv pentru Noul Clio R.S. 200 EDC, noul motor 1.6 T Renault Sport 200 marchează un nou progres în lupta pentru performanţă a Renault Sport Technologies. Obiectivul este de a face condusul şi mai agreabil printr-un plus de suflu, împăcând însă plăcerea de a conduce şi îmbunătăţirea performanţelor cu exigenţele privind o mai bună eficienţă energetică.

Această abordare, dictată de competiţie şi mai ales de F1 unde expertiza Renault Sport este recunoscută, vine în beneficiul direct al versiunii sport a Noului Renault Clio.

Noul motor cu 4 cilindri, 16 supape, atinge 200 CP la 6 000 rot / mn. Nivelul ridicat al cuplului de 240 Nm (+25 Nm faţă de Renault Clio III R.S.) este atins încă de la 1 750 turaţii, oferind o plăcere de a conduce instantanee. Cuplul maxim este apoi exploatabil de manieră constantă la turaţii mai ridicate, până la 5 600 rot / mn, datorită supraalimentării.

Sub expertiza Renault Sport, acest motor al Alianţei beneficiază de tehnologii de vârf, precum tratarea  elementelor arborelui cu came cu material DLC (Diamond Like Carbon), tehnologie derivată din F1.

Ca întotdeauna la Renault Sport, s-au depus eforturi în ceea ce priveşte eşapamentul.O altă noutate în abordarea moto sportului : motorul 1.6 T Renault Sport 200 este disponibil doar pentru cutia Renault EDC, in variantă dublu ambreiaj, şase trepte de viteză. Confortul şi eficacitatea acestei transmisii EDC cu ambreiaj dublu îi permit şoferului să adopte stilul de condus pe care şi-l doreşte. Noul Clio R.S. 200 EDC se dovedeşte a fi foarte agreabil la condusul de zi cu zi şi incredibil de eficace la condusul dinamic cu 3 moduri de funcţionare, printre care şi modul „race”.

Inspirate din competiţie, clapetele la volan – o premieră la Renault – oferă confort şi rapiditate superioară cutiei de viteze manuală. În modul „race” vitezele se schimbă în doar 150 de milisecunde.

Un concentrat de inovaţii entuziaste

Noul Renault Clio R.S. 200 EDC combină ludicul cu tehnologia, într-un buton „sport” numit R.S. Drive. Prin apăsarea acestui buton se modifică cartografia cutiei şi a motorului, setările ESP, sensibilitatea direcţiei şi a pedalei de accelerare. Sunt disponibile 3 moduri, „Normal”, „Sport” sau „Race” care îi permit Noului Renault Clio R.S. 200 EDC să îşi dezvăluie personalitatea sport multiplă, foarte incintantă.

În acelaşi spirit, inginerii Renault au adaptat R-Sound Effect la Noul Renault Clio R.S. 200 EDC adăugând sunete de motoare specifice. Cu Renault R-Link, această aplicaţie simulează, prin intermediul boxelor, sunetul realist al unui motor emblematic, reglându-l cu viteza şi acceleraţia maşinii. O metodă ludică şi realistă de a alege sunetul motorului.

Acestui mix de noutăţi, Noul Renault Clio R.S. 200 EDC le adaugă echipamente de serie de invidiat, cum ar fi navigaţia digitală Renault R-Link, cardul mâini libere, Radio Bluetooth®, cu prize USB şi jack. În opţiune: asistenţă la parcarea cu spatele (camera de marşarier) sau climatizarea automată. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente