Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Date tehnice si performante ale noului motor Dacia Energy TCe 90 CP

Cu tehnologie de vârf, acest motor turbo pe benzină de 898 cm3 completează reînnoirea motorizărilor pe benzină ale Grupului oferind un raport bun între plăcerea de a conduce şi consumul redus încă de la lansare. 

Puncte forte : 

Are performanţele unui motor atmosferic în 4 cilindri de1,4 L.

Bloc motor din aluminium (se câştigă 15 kilograme faţă de echivalentul în fontă).

Putere de 90 CP la 5 250 rot/min.

Cuplu maxim de 135 Nm, disponibil de la turaţii joase: 90 % exploatabil de la 1 650 rot / min la 5 200 rot / min (90 % exploatabil de la 1 650 rot / min) pentru a garanta reprize şi acceleraţii bune, dar şi un condus alert şi plăcut. 

Un motor care exploatează întregul potenţial al downsizing-ului în 3 cilindri datorită progreselor făcute în ceea ce priveşte aerodinamica internă a motorului, pentru a asigura cel mai rapid fenomen „tumble” de pe piaţă cu o combustie cvasi instantanee.

Costuri de utilizare limitate încă din faza de proiectare: reglaje fine şi introducerea de noi tehnologii printre care sistemul Stop&Start cu recuperare a energiei la frânare, care permite un câştig la nivelul de consum şi emisii de CO2 în ciclu mixt NEDC (2) cu mai mult de 20 % faţă de motorul Renault TCe 100 pe care îl înlocuieşte. În plus, motorul Energy TCe 90 este echipat cu un lanţ de distribuţie care nu necesită întreţinere.

O sonoritate studiată şi vibraţii controlate: datorită unui reglaj acustic minuţios, timbrul motorului Energy TCe 90 aminteşte de cel al unuia cu 6 cilindri la accelerare, ştiind să treacă neobservat la o viteză stabilă, cu vibraţii cvasi inexistente.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente