Test in premiera cu noul Mercedes Viano 2.2 CDI 4Matic 2013

Articole Interesante

Mercedes este recunosut drept un fabricant de talie mondiala care, construieste masini de lux.

Termenul de automobil de lux este in mare parte destinat masinilor sedan sau de ce nu estate, germanii fiind specialisti si in constructia de automobile de teren printre care amintim miticul G Klasse si modelele de volum ML si GL Klasse.

Chiar si asa, nu foarte multi constructori de automobile nu au prevazut in gama lor si un vehicul recreational de lux, masina care sa indeplineasca dorintele de transport pe distante lungi a celor care conduc mariile companii din lume.

Evolutia Clasa V, Vito Shuttle si Vano


Pentru a realiza un astfel de automobil cei de la Mercedes au dezvoltat in anii 90 modelul Vito, o utilitara de succes pe plan mondial care a demonstrat concurentilor de la VW si Renault ca si Mercedes poate sa fie un jucator de mare anvergura in acest segment.

Cea mai surprinzatoare aparitie in gama celor din Stuttgart a aparut in anul 1998 cand Mercedes a pus in vanzare prima generatie de modele Clasa V. Aceasta era in realitate un model Vito I care avea in partea din spate 4 fotolii directoriale pentru un comfort superior pasagerilor.


Pentru a evidentia aceasta noua clasa de restul Mercedes a dotat modelul V230 cu un motor pe benzina de 2.3 litri si 143 CP sau cu un motor VW in configuratie VR6 de 175 CP. Cutia de viteze preferata de clientii Mercedes era una automata clasica cu 4 rapoarte.

De la Vito la Viano


Evolutia modelului Vito a culminat in urma cu 4 ani cand Mercedes a inceput sa comercializeze cea mai luxoasa versiune a modelului Vito. Acesta se numeste Viano si reprezinta de fapt o limuzina cu 7 locuri care ofera pasagerilor tot ceea ce este mai bun pe piata.

Primul Viano avea sub capota un motor V6 pe benzina de 3.2 litri si 218 CP si un diesel V6 de trei litri CDI care dezvolta o putere maxima de 190 CP. Cutia de viteze standard pe cele doua masini era una automata clasica cu 5 rapoarte.

Test in premiera nationala cu noul Viano 2.2 CDI 4Matic 2013


Cea mai noua aparitie in gama celor de la Mercedes este de fapt modelul din acest test drive, respectiv un model Viano echipat cu un motor diesel de cilindree mica ( 2.2 CDI 163 CP) si cu o transmisie integrala permanenta din seria 4Matic.

Acest sistem reprezinta in acest moment cea mai buna transmisie de pe piata prin simplu fapt ca este un sistem clasic Mercedes, adica o tractiune integrala permanenta care ofera o siguranta activa celui din spatele volanului tot timpul anului.

Transalpina + Transfagarasan dintr-un singur foc cu Viano 4Matic

Pentru a vedea care sunt capacitatiile reale ale noii masini premium de la Mercedes am ales sa parcugem un traseu extrem de frumos insa si unul extrem de tensionat pe drumurile din Romania.

Prima etapa a fost parcugerea celebrei Transalpina, traseu care este de fapt cea mai buna sosea rutiera din Romania si totodata cea mai inalta sosea auto de la noi din tara. Sa mergi cu un Viano 4Matic la peste 2.100 m altitudine este un vis pentru orice sofera European.

Modelul de facut a parcurs da fara probleme altitudinile extreme ale Transalpinei, cireasa de pe tort fiind parcugerea unui traseu forestier de la Lacul Vidra spre Voineasa. Accesul masinii fara probleme pe un drum extrem de pitoresc face din acest Viano o solutie chiar mai buna decat cea a unui SUV clasic pentru ca masina ofera un spatiu interior superior, iar transmisia integrala plus garda la sol foarte mare depaseste ca performante un SUV normal.

Pur si simplu cu un Viano 4Matic poti sa treci denivelari mult mai mari decat cu un VW Tiguan sau cu un Mercedes GLK.

Pasul doi Cartisoara-Curtea de Arges ( Transfagarasan).

Urmatoare etapa in acest amplu test cu nou Vino 4Matic a fost parcurgerea traseului recunoscut mondial drept Transfagarasn. Soseaua parcursa era evident mult mai slaba calitativ in comparatie cu cea a Transalpinei, insa privelistea a demonstrat faptul ca acest drum merita pe deplin titlul de cel mai frumos drum din lume ( Vezi test Top Gear Marea Britanie).

CITESTE TESTUL COMPLET AICI!

 


Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente