Trebuie spus ca Forester a devenit un brand pentru segmentul SUV din Europa pentru ca este cel mai capabil in mediul off-road indiferent ce ofera concurenta sa!
De fapt, Forester este printre putinele masini care se vand fara ca sa mai fie nevoie de o promovare a sa pe toate pietele fie ca vorbim de Europa, SUA sau Australia.
INTERIOR CLASIC IMBUNATATIT
Asa cum era de asteptat, noul Subaru Forester e-Boxer 2023 are o plansa de bord cu imunatatiri considerabile, insa calitatea materialelor a ramas doar medie asemenea sistemelor multimedia care par desprinse din anii 2000.
Pe consola centrala este un display de generatie veche de dimensiuni mici, insa care in partea superioara mai are un alt display si mai mic gasit in anii 2000 pe multe masini japoneze.
Pozitia la volan este tipica unui SUV, insa experienta generala la interior este de produs invechit care nu mai are cum sa concureze cu modelele competitiei la nivelul de gadget-uri incluse.
Insa, daca esti conservator aceasta este printre ultimele masini clasice inca la vanzare in Europa!
Exista cate un buton fizic pentru orice comanda, butoane venite parca din anii 90 care arata inestetic in 2022, insa care sunt ergonomice in utilizare si extrem de andurante in timp!
CUM SE PREZINTA ULTIMA GENERATIE DE FORESTER?
In primul rand, noul Subaru Forester e-Boxer ramane o masina traditionala intr-un segment dominat de motoare cu 3 cilindri turbo si cutii secventiale, japonezul oferind inca vechiul boxer cu 4 cilindri de acum aproape trei decenii care a primit un sistem MHEV.
Subaru spune ca motorul pe benzina ofera 150 CP, iar sistemul MHEV are la randul sau 16.7 CP si 40 Nm, insa pe sosea chiar nu se observa acest lucru, masina fiind prea grea pentru a conta 16 CP in plus pentru cateva secunde.
Cutia CVT de tipul Lineartronic nu are nici o sansa sa concureze ca fiabilitate cu vechile transmisii automate cu convertizor de cuplu, insa pentru un mers normal este suficienta.
Conform testelor un Subaru Forester e-Boxer consuma in medie 8.1 litri de benzina, in oras are un consum de 10 litri si in afara sa nu reuseste sa scada sub nivelul de 7.4 litri, adica este o masina gurmada indiferent ce spun fanii.
Plus ca ultimele generatii de modele Subaru nu mai pot sa primeasca o instalatie de GPL, sistem alternativ care se regaseste pe majoritatea masinilor Subaru in circulatie din Romania.
CONCLUZIILE AUTOLATEST
Subaru Forester e-Boxer 2023 ramane ultimul SUV de clasa medie realmente SUV, adica o masina cu o garda la sol mare, cu o transmisie integrala 50-50, o calitate a asamblari buna si o posibila valoare de revanzare mare.
Lipsa modernismului de la interior face ca acest Subaru sa fie o masina mult prea banala in 2023, insa clientela marcii chiar nu tine cont de faptul ca plansa de bord nu este glass-cockpit, sau ca trenul de rulare si antifonarea generala a caroseriei nu se ridica la nivelul pretului de achizitie.
PRO
Garda la sol mare
Transmisie integrala veritabila
Cutie CVT placuta in utilizare in mediul urban
Motor boxer clasic fara probleme tehnice
Echipare standard bogata
Plansa de bord clasica cu zeci de butoane fizice
Ultimul SUV masculin de pe piata
CONTRA
Interior depasit comparativ cu oferta concurentei
Calitatea materialelor medie
Pret foarte mare de achzitie
Motor MHEV slab la capitolul performante pe sosea
Cutie care nu avantajeaza reprizele pe sosea
Consum foarte mare de benzina
Valoare de revanzare
FISA TEHNICA
Subaru Europe nu este reprezentat oficial pe piata din Romania!