Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Drive cu noul Citroen C3 1.2 PureTech 82 CP Shine Euro 6! Masina ideala pentru marile orase

Numele sau este Citroen C3, si spunem importante pentru ca francezii de la PSA sunt impreuna cu Fiat si Renault adevaratii specialisti in realizarea de masini dedicate oraselor aglomerate ale Batranului Continent.


Masina de fata nu este un simplu C3, ci noul C3 recent lansat si pentru piata auto din Romania. Masina francezilor vine acum intr-o forma complet noua pentru a da un raspuns atat lui Clio IV de la Renault cat si concurentei sale din Germania precum Polo sau Corsa.

DESIGN

De fiecare data cand vorbim de o masian produsa de catre Citroen nu putem sa nu admiram faptul ca francezii persista prin realizarea de caroserii extrem de interesante ca forme care au o functionalitate mult peste tot ceea ce ofera marcile germane.

Acum noul C3 este o masina mult mai avansata in comparatie cu precedenta generatie testata de echipa Autolatest AICI, pentru simplu fapt ca Citroen are deja in aceelasi segment un C4 Cactus care reprezinta si in aceste momente o masina de top la capitolul vanzari.

Noul C3 2017 trebuie sa reprezinte pentru Citroen un model si mai de succes, de unde si multe elemente optice imprumtate de la fratiorul C4 Cactus care inca se bazeaza tehnice pe modelul mai vechi C3.

Caroseria noului C3 este fara doar si poate cea mai mare din clasa sa, noi chiar putand face o comparatie cu dimensiunile unui C4 hatch la capitolul habitabilitate si eficiente.

INTERIOR

Inca din primele momente la interiorul lui C3 vedem linia optica a lui Cactus, detaliu care nu este de blamat pentru ca modelul este un real succes pe toate pietele din Europa.


Plansa de bord nu renunt ala indicatoarele traditionale din spatele volanului, insa ofera cel mai mare display din clasa sa unde sunt grupate principalele elemente de control ale masinii.

Acum nu mai avem nici un comutator traditional pentru comenzile sistemului de aer conditionat, acesta fiind digitale in meniul masinii. De asemenea tot in aceelasi meniu avem posibilitatea de a conecta telefonul smart pentru a avea un sistem de navigatie Waze sau Google Maps mult mai eficiente decat sistemele de navigatie traditionale.

Acest pas mare realizat de catre Citroen ne arata din nou nivelul tehnologic al unui C3 2017, masina care trebuie sa concureze si peste 4 ani noile pe atunci modele Clio V sau Polo 2019.

MOTORIZAREA PURE TECH FARA SUPRIZE

Sub capota de mici dimensiuni a lui C3 se ascunde un motor pe benzina cu doar 3 cilindri in linie din gama PureTech ( motorul anului 2016 in lume), motor care nu doar ca face o figura buna pe acest C3, insa are si un consum real extrem de mic.


Puterea maxima de 82 CP nu este mare insa ofera masinii un comportament rutier indraznet chiar si cand modelul este pus fata in fata cu multe modele concurente penalizate de o greutate la gol mult mai mare decat cea a lui C3.

Pe scurt este vorba de un motor de baza despre care nu putem spune ca are reprize sportive, insa acest motor are o injectie de benzina multipunct clasica ( adica se poate monta GPL) si un randament extrem de bun chiar si in cele mai aprice conditii de trafic.

Noi am reusit intr-un Bucuresti sufocat de trafic un consum mediu real de 7-8 litri de benzina, si un consum extraurban de 5 litri pentru fiecare 100 de km parcursi.

Evident cine vrea reprize si mai bune poate oricand sa aleaga un diesel BlueHDI de 100 CP si peste 250 Nm.

Chiar si asa, cea mai buna solutie pentru performante de top si rafinament in utilizare ramane versiunea 1.2 pe benzina de 110 CP si excelenta transmisie automata clasica cu 6 trepte Aisin.

PRO

Imagine de marca

Masina lui Citroen este mult mai mare decat Clio sau Polo

Calitate buna de fabricatie

Tren de rulare confortabil

Motor pe benzina economic si extrem de fiabil

Injectie multipunct-posibilitate montaj GPL

Cutie automata clasica Aisin pentru 1.2 de 110 CP

 

CONTRA

Performante limitate in mediul extraurban

Dotarile interesante sunt optionale

Timonerie transmisie usor imprecisa

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente