Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test drive cu noul Renault Captur 1.2 TCE EDC-Masina olimpicilor

Spunem un pariu castigat pentru ca aceasta masina a pornit la drum cu mult scepticism din partea tuturor jucatorile din aceasta industrie si a ajuns sa devina un best seller european.

Renault este recunosct pe plan mondial drept unul dintre putinii fabricanti de automobile care sunt capabili sa dea nastere unor noi segment auto, istoria fiind martora dezvoltarii unor segment noi datorita unor modele precum Megane Scenic sau Espace.

Acum in 2014 Renault a jucat din nou o carte noua in clasa mica, loc unde francezii de la PSA cu al lor Peugeot 2008 si Renault cu acest Captur au dezvoltat o masina atipica care trebuie sa placa doua lumi complet diferite, insa si sa ofere un compromis pentru cei care sunt clienti fideli.

CE ESTE UN CAPTUR SI CARE SUNT CONCURENTII SAI?

Asa cum aminteam mai sus, principalul concurent pentru acest nou Renault nu este decat modelul Peugeot 2008, o masina construita pe baza unui model de clasa mica care are un look de SUV si care nu costa mai mult decat un model clasic compact.

Renault Captur se bazeaza tehnic pe modelul Clio IV, insa ofera un nou tren de rulare mult mai confortabil si un comportament rutier daca nu dinamic cel putin alert.


Sa faci curse cu un Captur 2014 nu este o idee foarte buna ( atat timp cat exista un Clio RS de 200 CP), insa sa mergi in oras pe stradute intortocheate sau sa iesi in natura pe un drum forestier reprezinta doua ingrediente greu de atins atat de modelele clasice precum Clio IV sau de modelele SUV precum Renault Koleos.

Pur si simplu, un Captul este un hibrid intre cele doua clase si aduce in prim plan tot ceea ce este mai bun din ambele lumi, totul la un pret de achizitie situat la nivelul unei masini compacte.

MOTORIZARE TCE SI TRANSMISIE EDC


Masina din acest test drive a fost echipata cu cel mai bun motor care exista pe acest model, si cea mai buna cutie de viteze care poate sa echipeze un Captur.

Aici vorbim de noul motor 1.2 TCe de 120 CP care echipeaza si noul Qashqai insa si Dacia Duster, si celebra cutie de viteze germana EDC produsa de Getrag.

Imbinarea celor doua tehnologii EDC si TCE fac din acest Captur o masina extrem de performanta si de ce nu extrem de rafinata.


Cutia de viteze EDC schimba rapoartele mult mai bine decat o face pe un diesel dCI de 110 CP, iar motorul TCe are suficiente resurse de putere pentru a spune ca in anumite situatii acesta este chiar sportiv.

Consumul mediu de benzina in Bucuresti nu a sarit granita de 8.3 litri in conditii de iarna, iar in mediul extraurban ultimul raport al transmisie permite un consum mediu de aproximativ 5.5 litri.

Pur si simplu, atat motorul de 120 CP cat si cutia secventiala cu doua ambreiaje fac viata din spatele volanului lui Captur extrem de placuta. Motorul acesta este elegant aproape in orice plaja de turatie, iar cutia de viteze este mai bine regalata decat pe un motor diesel.

 

PRO

Motor TCE de 120 CP puternic si relativ economic

Cutie de viteze EDC produsa de germanii de la Getrag

Comportament rutier confortabil si sigur

Spatiu interior tipic pentru un crossover

Masina olimpicilor

 

CONTRA

Pretul de achizitie al versiunii din acest test

Calitatea materialelor este mediocra

Lipsa transmisie 4×4 asemenea lui Juke si S-Cross

Valoare de revanzare 

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente