Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Drive cu noua generatie Seat Ibiza 2017 1.0 EcoTSI 115 CP! Asa arata viitorul VW Polo 2018

Spunem importante pentru ca noua generatie de modele Seat Ibiza este un model care impreuna cu Ateca trebuie sa fie de succes pentru supravietuirea marcii in anii care urmeaza.


Ateca este dupa cum bine stie toata lumea un SUV bazat tehnice pe VW Tiguan generatia noua care din fericire pentru Seat este un real succes in Europa de Vest.

Acum a venit randul modelului de volum Ibiza pentru a avea o schimbare radicala de generatie, model care utilizeaza in premiera viitoarea platforma tehnica a lui VW Polo anuntat anul viitor in Europa.

DESIGN


Noul model Seat Ibiza este o masina de clasa mica care trebuie sa ofere clientilor o caroserie suficient de spatioasa pentru patru pasageri si un volum al portbagajului in media segmentului. Vechiul model avea un portbagaj cu o capacitate de 292-938 litri in timp ce masina de fata se mandreste cu 355-1.165 litri, adica o dimensiune asemanatoare cu cea a modelului VW Golf V din urma cu 10 ani.


Noua platforma tehnica MQB permite celor de la Seat sa afiseze un habitaclu mult peste oferta celor de la Opel sau Renault, iar gama de motorizari este de asemenea de ultima generatie.

MOTORIZARI PE BENZINA DE ULTIMA GENERATIE

Motorizarile de baza sunt cele pe benzina echipate cu propulsorul 1.0 MPI care dezvolta o putere maxima de 65 sau 75 CP, iar cei care doreste si performante pot alege aceelasi motor cu injectie directa 1.0 TSI cu puteri de 95 si 115 CP.

Propulsorul de top pentru gama Ibiza este noul 1.5 TSI dezvoltat de catre VW pentru a schimba complet mentalitatea grupului din realizarea de motoare diesel TDI in motoare extrem de economice pe benzina.


Ibiza 1.5 TSI dezvolta o putere maxima de 150 CP si poate sa fie cuplat la o transmisie secventiala DSG cu 7 trepte care anunta un rafinament in utilizare de top si un consum in mediul urban la nivelul unui diesel 2.0 TDI de 190 CP.

Motorul recomandat de catre echipa Autolatest.ro este cel cu 3 cilindri in linie supraalimentat TSI de 115 CP, motor care ofera si performante bune si un consum decent in cadrul unei utilizari preponderent in mediul urban.


Confirm primelor informatii un Seat Ibiza cu motorizarea de 115 CP consuma in medie doar 5.7 litri pentru fiecare 100 de km, insa daca optam pentru un condus sportiv nu trebuie uitat faptul ca masina de fata are o greutate la gol de 1.200 kg, adica motorul 1.0 TSI trebuie sa fie turat destul de mult de unde si un consum in medie de 10 litri pentru cei care se considera sportivi.

 

PRO

Tren de rulare dinamic si totusi comfortabil

Motorizarea 1.0 EcoTSI dinamica si relativ economica

Cutie de viteze cu 6 trepte usor de utilizat

Pret bun de achizitie in versiunea de baza

Sistem Stop&Start pe gama EcoTSI foarte eficient

 

CONTRA

Valoare mica de revanzare

Motor 1.0 TSi cu un consum mare de benzina

Pret de achizitie este foarte mare cand alegem si cateva dotari optionale ( 20.000 euro!)

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente