Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Prim contact cu noua VW Jetta Hybrid 2012-1.4 TSI DSG7

Spunem aceasta deoarece noul VW Touareg Hybrid este o masina atat de scumpa incat ea nu prea are mari sanse de a avea vanzari foarte mari in Europa.

Miza pe Jetta

Pentru a face in sfarsit concurenta mitic-ului Prius de la Toyota care a ajuns in aceste zile la cea de-a treia generatie germanii de la VW au dezvoltat in premiera o masina de volum cu propulsie hibrida.

Aceasta se numeste Jetta si reprezinta primul pas in era masinilor hibride din partea celor din Wolksburg.
Fanii VW din Romania trebuie sa mai astepte acest model deoarce este comercializat exclusiv doar pentru piata din SUA, insa chiar si asa trebuie sa prezentam acest model drept unul relativ revolutionar pentru acest segment.

Sistem hibrid made by Volkswagen

Fata de modelele Pirus si Civic hibride noua Jetta Hybrid reprezinta o evolutie extrem de mare deoarce acesta este prima astfel de masina care este echipata cu o transmisie semi-automata din seria DSG.

VW a ales aceasta solutie pentru a scapa de lentoare unei cutii de viteze clasice CVT si pentru a da soferului sansa de a merge cu masina chiar si intr-un mod sportiv.

Sub capota modelul Jetta Hybrid ascunde doua motoare, unul pe benzina de 1.4 litri din seria TSI care dezvolta o putere maxima de 150 CP. Versiunea europeana a motorului a ajuns la o putere maxima de 160 CP, insa aceasta diferenta de 10 CP in favoarea europenilor este anihilata de puterea extra a propulsorului electric al modelului hibrd.

Asadar, pentru a avea o sansa in fata unui Prius III noua Jetta Hybrid vine echipata si cu o motorizare electrica care dezvolta o putere maxima de 20 kw sau 27 CP.

In total cel putin pe foaie puterea maxima a masinii atinge 176 CP.
In modul electric noul model VW poate merge cu o viteza maxima de 60 km/h pe o distanta asemanatoare cu cea a concurentei.

Performante

Daca un Prius III sau un Civic Hybrid au de suferit la capitolul performante datorita transmisilor CVT VW-ul exceleaza cu ajutorul cutie DSG7. Aceasta schimba rapoartele fulminant in modul sport si permite masinii sa atinga 100 de km/h in doar 9 secunde.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente