Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Volvo XC60 costa incepand cu 29.900 euro TVA inclus!

Volvo XC60 este ofertat in patru versiuni preconfigurate de vanzare (Kinetic, Rdesign, Momentum si Summum) ce pot fi suplimentate in baza unei liste generoase de optiuni aditionale.

Gama de motorizari ofertate include doua motorizari turbo diesel in cinci cilindrii pe cilindree de 2.0l si 2.4l capabile de 163 cp, respectiv 205 cp la un cuplu maxim de 400Nm, respectiv 420Nm, dar si trei motorizari pe benzina de doi si trei litri, capabile de puteri maxime cuprinse intre 240cp si 304cp.

PREMIERA NATIONALA- Test Drive cu noul Volvo XC60 2.4 D5 si XC60 T6 2008

Tractiunea integrala este standard pentru toate motorizarile de peste 2.0l. Sistemul “City Safety” de evitare a coliziunilor de la viteze mici este echipament standard pe Volvo XC60. XC60 poate detecta un obstacol aflat în miscare sau nu, si poate frâna automat masina cât de mult posibil de la maxim 30 km/h pentru a minimaliza sau chiar evita un accident. Sistemul utilizeaza tehnlogia laser. O unda laser este transmisa in permanenta in fata prin intermediul unei diode transmitatoare montate in parbriz.

Volvo lanseaza in Romania noile XC60, S60 si V60 facelift 2013

In momentul in care unda laser intalneste o suprafata refectorizanta (caroseria unui vehicul), ea este reflectata si “intoarsa”. Alte doua diode (receptoare), de asemenea montate in parbriz, calculeaza in permanenta timpul in care unda laser se intoarce reflectata fiind de vehiculul din fata.

Timpul astfel determinat impreuna cu viteza undei laser (cunoscuta) permit calculul distantei fata de vehiculul din fata. Daca sistemul City Safety identifica distanta fata de vehiculul din fata ca fiind “periculoasa” prin prisma unei iminente coliziuni frontale si soferul nu reactioneaza prin franare, accelerare sau actionarea directiei, sistemul franeaza automat pentru a evita impactul sau pentru a reducere efectele impactului. In situatia in care viteza relativa fata de vehiculul din fata este de pana la 15km/h, coliziunea cu vehiculul din fata este evitata in totalitate.

Statistica anului 2010 pentru Volvo Car Corporation

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente