Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Vezi cum arata variantele de baza KIA Rio si VW Polo 2020! Germanii sunt dezamagitori

Exact acesta este si motivul pentru care vedem pe soselele din Romania modele VW sau Opel atat de slabe ca putere incat nu pot realiza o depasire nici atunci soseaua este libera.

Romanii cumpara IMAGINE SI MARCI nu AUTOMOBILE SAU MOTOARE de unde si parcul auto plin de masini made in Germany diesel de foarte proasta calitate sau de masini pe benzina extrem de slabe.


Ne uitam evident si la gama Ford unde noua Fiesta construita in Germania are sub capota un motor pe benzina 1.1 Fox atat de slab ( 69 de CP in 2020!) incat chiar si Dacia Berlina credem ca avea performante reale mai bune daca nu era penalizata de cutia de viteze arhaica!

Asadar, acum la jumtataea anului 2020 luam o KIA Rio de baza si vedem ca aceasta este construita in Coreea de Sud ( calitate de fabricatie si asamblare peste orice produs german din segment!) si are sub capota un motor de baza cu 4 CILINDRI De 1.2 litri si 84 CP FARA TURBO.

De partea cealalta a baricadei germanul VW Polo are sub capota un micut 3 CILINDRI de 999 cmc care ofera doar o putere maxima de 80 CP si 95 Nm in timp ce KIA are 121 Nm la o turatie mai joasa.

Aceste detalii se traduc in viata reala prin reprize atat de slabe pentru un VW de 14.000 euro incat chiar si cei care au cumparat un Logan 1.0 TCe de 100 CP rad de incapacitatea acestor masini sa fie conduse in siguranta!


Germanii vor spune ca aceste motoare sunt destinate doar pentru CEI CARE MERG DOAR IN ORASE fara ca acestia sa iasa din ele, si ca in gama Polo exista si motoare mai puternice, insa aceeasi germani uita de fapt ca un Polo de peste 110 CP pe benzina si ceva dotari ajunge sa fie vandut in Romania chiar si cu 20.000 euro!

KIA ramane un constructor constant, si ofera acest 1.2 MPI clasic cu injectie multipunct pentru ca este extrem de rezistent in timp, iar faptul ca are 4 cilindri si o cilindree mai mare cu 250 de cmc fata de VW sunt doua criterii pentru care acest Rio POATE SA IASA SI IN AFARA ORASULUI FARA PROBLEME!

Sfatul Autolatest este sa-ti cumperi o citadina noua de oras cu un motor pe benzina cu cel putin 4 cilindri sau o putere maxima de minim 100 de CP!

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente