Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Un studiu arata ca este mai sigur sa conduci beat decat sa conduci o masina cu Apple Car Play sau Android Auto

Cercetatorii au descoperit faptul ca daca conduci o masina fiind baut reactia ta scade cu pana la 12 %, adica reactia medie de 1 secunda creste cu 12 fractiuni de secunda daca esti alcoolic.

Marea problema este ca daca conduci o masina si fumezi canabis/marijuana reactia ta scade cu pana la 21% fata de momentul cand este complet treaz, iar daca vorbesti la telefon cu un sistem hands free reactia ta scade cu pana la 27%. Adica este mai bine este sa fumezi canbis decat sa vorbesti la telefon.

Si marele soc al testului din UK a fost acela ca reactia ta scade cu pana la 57% daca masina ta are un sistem multimedia cu Apple Car Play sau 53% daca este echipata cu un sistem Android Auto.

Adica mai bine conduci baut la volan decat sa butonezi un sistem multimedia, adica rata accidentelor creste odata cu inmultirea sistemelor multimedia pe masinile de ultima generatie.

Sfatul specialistilor este sa ca atunci cand conduci masina CONDU MASINA nu buton sistemul multimedia sau telefonul.

Aceelasi studiu arata ca in medie un sofer se uita la display-ul multimedia in medie 16 secunde, iar la o viteza de 112 km/h masina parcurge o distanta de 500 m fara ca soferul sa vada nimic!

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente