Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Un roman cu platforma auto a primit o amenda de 6.000 euro in Ungaria pentru ca nu avea permis auto BE, tahograf si avea si o greutate de 2 tone in plus

Se pare ca ungurii au inceput sa-si faca datoria si sa-i verifice pe toti soferii de platforme auto care transporta automobile din Germania in Romania.

Acestia sunt acum opriti de catre unguri pentru a se verifica daca au permis de categoria BE si daca utilitarele lor cica de 3.5 tone au in realitate tahograf pentru ca au o greutate in sarcina de peste 5.5 tone.

Soferul roman a primit o amenda de 6.000 euro sau 2 milioane de forinti pentru ca nu avea nici categoria necesara pe permis, nu avea nici tahograf si avea o sarcina in plus de 2 tone fata de cele 3.5 tone permise cu un carnet auto categoria B.


Din pacate Politia Rutiera din Romania se pare ca nu observa aceste transportorui care sunt cu miile pe drumul Bucuresti-Arad. Adica pentru Politie este chiar simplu sa faci verificari pentru ca aceste masini ies in proportie de 90% prin Vama Nadlac Arad.

OBLIGATII CATEGORIE BE:

Chiar daca soferii care tracteaza au permis BE, acestia trebuie sa stie anumite lucruri pentru a evita problemele legale. Spre exemplu, nu au voie sa tracteze masini fara numere de inmatriculare pe propriile lor roti.

Daca masina tractata nu este inmatriculata, este nevoie de o platforma. Masina tractata trebuie sa aiba acelasi regim ca orice alt autovehicul care circula pe drumurile publice si sa aiba actele la zi.


Aceasta trebuie sa aiba la randul sau un sofer cu permis de conducere valabil, care sa indeplineasca obligatiile normale ale unui sofer.

CATEGORIA BE:

1. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B si o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depășește 750 kg, iar masa totală maxim autorizată a întregului ansamblu depășește 4.250 kg;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente