Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Un banal VW Touareg V6 TDI a ajuns sa fie vandut mai scump cu 20.000 euro decat un BMW X5 sau un Mercedes GLE 2024

VAG a crescut din nou preturile masinilor sale din Romania chiar daca programul Rabla Clasic nu mai functioneaza.

VW Touareg V6 TDI 2024, pret VW Touareg V6 TDI, drive test, autolatest, pret mare
Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

Un exemplu de automobil care pana acum cativa ani se vindea cu un pret mediu de 35.000 euro este cel al lui VW Touareg 2024, masina care se vinde acum de catre Porsche Romania cu dotari optionale cu un pret de peste 100.000 euro.

VW Touareg V6 TDI 2024, pret VW Touareg V6 TDI, drive test, autolatest, pret mare

Pentru aceasta suma incredibil de mare pentru “masina poporului” primesti un motor V6 TDI de generatie veche de 286 CP si o cutie Aisin AT8 de calitate.

Insa, cand te uiti un pic in segmentul premium din care VW nu face parte descoperi repede ca poti sa-ti cumperi un BMW X5 diesel de 300 CP si cutie ZF8 Plus cu doar 80.000 euro, adica cu aproape 20.000 euro mai putin decat acest banal Touareg 2024.

VW Touareg V6 TDI 2024, pret VW Touareg V6 TDI, drive test, autolatest, pret mare

Mai mult decat atat, descoperi ca Mercedes vinde in Romania un economic GLE300 d cu motor cu 4 cilindri tot de 287 CP cu doar 80.450 euro, si niciodata un VW nu va avea nici o sansa de a concura un Mercedes.

VW Touareg V6 TDI 2024, pret VW Touareg V6 TDI, drive test, autolatest, pret mare

Politica de preturi a celor de la VW Romania are mari sanse sa duca la oprirea vanzarilor din lipsa de clienti atat timp cat un Toureg cu dotari este mai scump ca si un X5 sau un GLE produse ambele in SUA.

VW Touareg V6 TDI 2024, pret VW Touareg V6 TDI, drive test, autolatest, pret mare

VW Touareg V6 TDI 2024, pret VW Touareg V6 TDI, drive test, autolatest, pret mare

VW Touareg a ajuns sa fie vandut in Romania cu peste 33.000 euro mai scump decat un Rexton Premium AWD AT8

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto
Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

23 COMMENTS

  1. Domnule, sunt de acord cu ideea Dvs ca VW a inceput sa exagereze cu preturile mai mult chiar decat exagereaza ceilalti producatori, dar mai departe de ideea asta corecta, veniti cu bazaconii pur si simplu.De exemplu:
    – Touareg NU se vindea acum cativa ani cu 35000EUR, ci cu mult mai mult, evident, desi acum, cu optiuni, intr-adevar se duce catre 100000EUR;
    – Touareg NU are cutie Aisin, ci tot ZF8HP, ca si BMW X5;
    – Comparati in mod tendentios, ca pret, Touareg cu optiuni full cu X5 de baza;
    – Rotunjiti tendentios datele tehnice (valorile de putere) in sensul subiectiv dorit de Dvs.

    • Din pacate nu cunoasteti modelul Touareg care din 2010 are doar transmisia Aisin Warner tr80sd….cutie care nu are nici o legtura cu ZF8!
      Iar in trecut, de exemplu un Volkswagen Touareg 2010 3.0 V6 TDI 245CP Bluemotion Edition X avea un Pret de pornire 44.763 €, versiunea avand foarte multe dotari standard fata de modelul din prezent….drum lung pana la 100.000 de euro in prezent!

  2. Touareg fabricat in 2018 până în prezent are doar cutii ZF. Informați-vă mai bine și corectați articolul. Iar Comparațiile corecte se fac intre masini echipate cu opțiuni similare nu intre full Opțional si entry level…

    • Nici un VW Touareg nu a avut vreodata o cutie automata ZF!
      Toate au fost Aisin fie cu 6 sau 8 trepte…..
      Si daca nu crezi asta….scrie pe cutie…. 🙂
      Stim ca dezinformarea este regula zilei insa recomandam sa ne documentam inainte….hai ca nu este atat de greu cu atat de mult internet peste tot pe langa noi!

  3. Cred ca 99% dintre potentialii cumparatori prefera un BMW X5 sau un GLE 300 d, entry level , unui Touareg de 100000 euro, cu optionale! Articolul este foarte corect si adevarat! Firma VW se impusca singura in ambele picioare!

  4. Dețin un Touareg 2019 ,R line, care la ora actuală are o valoare pe piață de aprox. 50 mii € si este echipat cu o cutie ZF 8HP .Deci totuși sunt informații incorecte cum au mai spus si alți cititori.

  5. Dezinformare!
    Touareg porneste de la cca 60.000 euro (cu reduceri) si modelul de baza este mai bine echipat decat baza la GLE sau Z5
    Si ba poti compara Touareg cu GLE! Gle 300de este o mizerie de masina, scumpa si proasta.
    Iar X5-ul la acel pret este chel, unul ok depaseste 100.000 imediat.
    La capitolul calitate a asamblarii VW este mult peste MB.

  6. Dețin touareg 3.0 tdi 2012 245 cp
    Cutie zf cu 8 rapoarte !!! A fost data jos cu tot cu motor când am făcut distributie și schimburi ulei în cutie și convertizoare.
    Deci informati va și nu împrăștiați știri false!
    I

  7. Ce frustrati sunt oameni poporului, niciodata vw nu o sa se incadreze la masina premium, oricat ar plange fanii lor, plasticaraie in ele,, plus la ce ofera nu merita pretul clar, decat un touareg si sa umbli cu masina poporului egal cat costa 100-150 mii, mai bine un cayene, x5 , merc si orice atceva … vw e tot vw, orice ar plangi fanii lor.. imaginea e imagine.. degeaba iti iei vw si iti dai aere de porsche sau orice vrei tu, vw masina poporului.. calitate medie, cantitate-angro. 👌 prefer oricand un bmw, mercedes peste orice vw sau touareg.. si asta sa fie clar.. doar saraci plang si sunt prosti sa dea 100 mii pe un touareg.. care nu ofera nici jumate din ce ofera bmw ca si driver experience, sau comfort ce ofera mercedes plus lux… numai plangeti aici… luati-va duster… macar asa sustineti romania.. sunteti patrioti..

    • Multe mașini ai avut, d alea premium enumerate, sau nu le ai avut și doar ai vrut sa vedem că știi de ele. Tinere….vorbești bazaconii.

  8. Mi-am luat si eu un banal Touareg din asta de 462 de cai, adevaru’ ca la 98.000 de € e modest fata de un BMW X5 de 80.000.
    Si farurile alea Matrix, suspensia pneumatica si cele in 100 de optiuni sunt mult sub X5 de 80.000 de €.
    Ba, voi sunteti zdraveni la cap??
    E TOUAREG tata, e 100.000, nu e Golf.
    Voi astia de aruncati cu noroi, ce masini conduceti?

  9. Articol scris aiurea, în necunostinta de cauza. Masina este extrem de calitativ construită și poate doar Audi q8 este peste. În rest…povesti de oameni care și dau cu părerea și nu cunosc mașina….ne referim la varianta de top Touareg. Punct!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente