Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

UE a ucis si modelul Ford Focus ST! De maine conducem 1.2 TSi sau 0.8 Multiair! Funny UE!

Aceasta se numeste Ford Focus ST si reprezinta ultima decaderea a constructorilor auto din Europa. Aceasta sarada cu emisiiile de noxe cat mai scazute a inceput in urma cu cativa ani cand UE amintea ca incepand cu toamna acestui an toate masinile comercializate in Europa trebuie sa corespunda normei de poluare Euro 5.

Toate bune si frumoase, insa primul contructor care a venit si a spus ca nu este interesat sa comercializeze o masina specifica segmetului SUV in Europa Euro 5 au fost cei de la Toyota. Japonezii au declarat ca noul Land Cruiser V8 4.5 D-4 nu se va mai comercializa in tarile UE din anul 2012 deoarece inginerii japonezi nu doresc sa mai investeasca bani in reducerea emisiilor de CO2 de la Euro 4 la Euro 5. Costurile sunt prea mari pentru modificarea motorului, iar vanzarile marelui SUV sunt destul de mici in Europa! Deci nu se merita sa mai vanda aceasta masina in tarile din UE. Urmatorul care a spus nu masinilor sale cu motoare mari au fost cei de la Alfa Romeo care a scos din productie motorul V6 de 3.2 litri si 260 CP care echipa modelele 159, Brera, Spider si GT. Urmarea incapacitatii de a modifica acest motor Euro 5 este incetarea productieie modelelor Brera si Spider.

Pacat! In Germania cel mai mare perdant este VW care a trebuit sa renunte la motorul V10 TDI de cinci litri si 313 CP care echipa modelele Touareg si Phaeton. Ultimii care au cedat presiunii sunt tot din Japonia respectiv Mazda cu revolutionarul RX-8 Wankel si fabulosul Civic Type R de la Honda. Asadar dragi “copii” maine toti o sa conducem masini TSI, TCE sau cine stie ce TDI de un litru deoarece acestea sunt motoare ecologice si economice. Pana in prezent nimeni nu s-a gandit ca poate Mazda vindea doar 3.000 de RX8, Toyota doar 5.000 de Land Cruiser sau ca Ford producea mai putin de 5.000 de modele ST anual! Intraga piata auto din Europa insumeaza anual vanzari de peste 6.000.000 de unitati, iar cele cateva mii de masini sport sau off-road veritabile chiar nu conteaza la volumul total al masinilor care sunt vandute zilnic in UE.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente