Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Tu stii sa alegi anvelopele potrivite pentru masina ta? Vezi unde poti face o greseala

Intelegem ca nutoata lumea stie cum sa isi aleaga anvelopele potrivite pentru vehiculul sau, de aceea suntem aici pentru a-ti oferi o mana de ajutor sa faci alegerea cea mai buna.

Iata tot ce trebuie sa stii desprecum sa alegi dimensiunea, tipul de anvelope, caracteristici si calitati pe care trebuie sa le aibaanvelopele pentru a se potrivi cu masina ta.

Ce dimensiune mi se potriveste?

Primul lucru pe care trebuie sa il determini este dimensiunea (sau diametrul) anvelopei de care ainevoie. Anvelopele vin de dimensiuni diferite, in functie de tipurile de masini.

O modalitate de a afladiametrul anvelopelor potrivite masinii tale este de a verifica placa de informatii din interiorul usiilaterale a soferului. Aici vei afla dimensiunea anvelopelor potrivite pentru vehiculul tau.

De asemenea, poti verifica si anvelopele actuale. Seria si numarul sunt afisate pe peretele lateral alanvelopei.

Acestea vor fi similare cu codul 205/55R16. Diametrul rotii este ultimul numar din seriarespectiva, in acest caz 16.

Alege tipul de anvelope de care ai nevoie

Dupa ce ti-ai dat seama de dimensiunea de care ai nevoie, este timpul sa iti dai seama si ce tip deanvelopa ai nevoie, pentru ca sunt multe!

Anvelopele sunt incadrate in diferite categorii, anvelope all season, anvelope de iarna, anvelope devara, anvelope de performanta etc.

Pentru a putea intelege mai bine aceasta clasificare, vom face oscurta caracterizare a anvelopelor amintite pentru ca tu sa poti determina ce functioneaza cel maibine pentru vehiculul tau, stilului de condus si zona in care traiesti.

Anvelopele all season – sunt create pentru a se potrivi pentru toate anotimpurile, putand fi folositetot timpul anului. Sunt proiectate pentru ca tu sa ai calatorii linistite, eficienta in materie decombustibil si o viata de rulare buna si lunga.

Cu toate acestea, deoarece anvelopele all season suntcreate pentru a face fata fiecarui sezon nu sunt exceptionale pe vreme extrema. Sunt perfecte insapentru soferii care locuiesc in locuri cu ierni blande, dar nu rezista bine la gheata, zapada sitemperaturi foarte scazute.

Anvelope de iarna

Anvelopele de iarna sunt minunate pentru locurile cu ierni cu vreme extrema,cu zapada si inghet, sunt perfecte acolo unde anvelopele all season nu fac fata. Sunt create dintr-uncauciuc special care nu se impietreste la temperaturile de inghet si ofera o tractiune speciala pentruconditiile de drum din timpul iernii precum gheata, namolul, zloata si zapada.

Daca locuiesti intr-ozona cu iarna grea si cu precipitatii abundente vei avea nevoie de anvelope de iarna.

Anvelopele de vara

Sunt anvelopele cele mai uzate si mai cunoscute printre soferi. Sunt createpentru a fi rulate din primavera pana spre inceputul iernii. Nu sunt facute sa reziste temperaturilorfoarte scazute, asa cu nu incerca sa mergi cu ele pe timp de iarna.

Sunt fabricate dintr-un cauciuccare se intareste la temperaturi sub 0° Celsius, ceea ce le face insuficiente pentru condusul pezapada si frig. Anvelopele de vara sunt perfecte pentru temperaturi peste 7° Celsius, oferind otractiune excelenta pe drum umed, pe ploaie si furtuni.

Anvelopele de performanta

Anvelopele de inalta performanta sunt fabricate pentru soferii careiubesc viteza, stabilitatea si performanta. Se potrivesc de minune pe masinile sport si se comportaasemenator cu anvelopele de curse.

Din pacate, au un grad redus de uzura a benzii de rulare, si nurezista la fel de mult ca alte tipuri de anvelope.

Anvelopele all-terrain

Daca esti mereu in cautare de aventuri si zone greu de explorat, anvelopeleall-terrain sunt potrivite pentru tine. Aceste anvelope sunt create pentru a acoperi toate suprafetele,de la noroi pana la nisip si roci.

Desi au un aspect agresiv, vei experimenta confortul, stabilitatea siusurinta in manevrare pe orice tip de suprafata.

Identifica anvelopa potrivita pentru tine

Ultimele lucruri care trebuie luate in considerare dupa ce ai identificat dimensiunea si tipul deanvelopa sunt costul, aspectul si marca etc.

Cu alte cuvinte sunt exact acele lucruri care te fac sa lecumperi.Pentru a alege dintr-o multitudine de modele si dimensiuni acceseaza catalogul online al celor de la AUTO SOFT si adauga tipul vehiculului si dimensiunea pentru a incepe. Un specialist in anvelope teva ajuta sa parcurgi toti pasii necesari pentru a avea acasa anvelopele dorite.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente