Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Totul despre noul Peugeot 301 2012- motoare, performante si preturi

Este motivul pentru care aceste două aspecte au fost baza de pornire a proiectului si elementele de bază pentru echipa de design Peugeot. 301 a fost gândit pentru a deveni referința segmentului în materie de spațiu interior si durabilitate.

Calități pentru o exploatare de lunga durată

Încă de la debutul proiectului, cand au fost definite specificațiile masinii, inginerii Peugeotau luat în calcul că 301 va trebui să ruleze foarte mult timp în condiții dificile: drumuri deslabă calitate, climat extrem (foarte fierbinte sau foarte rece), umiditate ridicată, etc. 

Toate aceste situații au fost premise de dezvoltare ale noului model si, mai mult decât atât,prototipurile au fost testate extensiv, fiind rulate zeci de mii de kilometri pe mai multecontinente ale lumii.

Folosind toate datele prelevate din dezvoltarea modelului, precum si experiența de peste osută de ani în fabricarea masinilor, designerii Peugeot au ales cele mai bune soluții tehnice pentru a îndeplini toate promisiiunile de mai sus pentru viitorii proprietari ai lui 301.

Astfel modelul beneficiază de mai multe caracteristici pentru a putea funcționa foarte mulți ani înzone dificile ale planetei:

– Tren de rulare dezvoltat special pentru exploatarea în condiții dure, asigurândrezistență în timp, dar si confort

– Un număr foarte mare de subansambluri sunt prevăzute cu asamblări filetatepentru a creste durabilitatea în condiții de rulare cu regim de vibrații ridicat

– Dublă etansare a habitaclului pentru protecție sporită la praf si umiditate

– Sistem de climatizare supra

-dimensionat pentru răcire sau încălzire eficace încondiții extreme de temperatură

– Parbriz cu secțiune inferioară încălzită pentru zonele reci

Fiabilitate, regăsită atât în design cât si în cele mai mici detalii ale masinii, acompaniată deun standard de calitate foarte ridicat al asamblărilor si execuției în general. Au fost o partedin temele de proiect pentru 508, renumit deja pentru calitatea percepută. Acestea sunt sielementele aplicate la 301, care va fi consturit la uzina de la Vigo. 

În total, prototipurile de teste au parcurs peste 4 milioane de kilometri pentru a perfecționa masina până în cele mai intime detalii. Rezultatul este fiabilitatea excepțională, chiar si în cele mai dificile condiții de exploatare.

301 este un etalon si cand vorbim de spatiu

Spațiul din habitaclu si volumul portbagajului au constituit două obiective majore, ele fiindlegate de cerințele exprese ale utilizatorilor de automobile din piețele strategice ale luiPeugeot 301, localizate în marea lor majoritate în afara Europei de Vest. În cele mai multecazuri, automobilul este utilizat de întreaga familie, astfel că de multe ori pasagerii de pebanchetă sunt o prezență constantă în masină. Peugeot 301 a fost dezvoltat ținând cont detoate aceste considerente, urmărind să devină o referință comparativ cu ceea ce există înprezent pe piață.

Proiectanții caroseriei au optimizat dimensiunile platformei utilizate pentru 301, astfelîncât să se poată ajunge la o lungime totală de 4,44 m. Ampatamentul a crescut la 2,65 m,fiind cel mai mare din segment, astfel încât să permită obținerea unui spațiu maxim.Elementele esențiale care definesc Peugeot 301 din punct de vedere spațiu sunt:

– Lățimea la umeri pentru locurile din față: 1.409 mm

– Lățimea la umeri pentru locurile din spate: 1.395 mm

– Spațiu pentru genunchi: 121 mm

– Volum portbagaj: 640 litri (506 dm3 conform VDA 210)

Notă: spațiul pentru genunchi este măsurat cu scaunul soferului în poziție normală; altfel, dimensiunea poate fiextinsă până la 260 mm.

O berlină în trei volume cu veleități internaționale

Peugeot 301 va fi pus în vânzare pe 1 Noiembrie în Turcia, Europa Centrală si de Est, Rusia, Ucraina, Grecia, Magreb, si Orientul Mijlociu. Va fi disponibil de asemenea în câteva țări africane, pe anumite piețe din America Latina si China.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente