Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Totul despre noul motor Ford Ecoboost de 1.5 litri fabricat la Craiova-SIGMA GTDI 180 CP si 240 Nm

Noul motor cu patru cilindri se va alătura la Craiova unui alt agregat pe benzină din familia Ecoboost, unitatea cu trei cilindri de 1.0 litri Ecoboost. Linia de producţie va deservi naşterea ambelor motoare, personalul uzinei româneşti urmând să se asigure de calitatea propulsoarelor ce vor ajunge să pună în mişcare modele vândute pe mai multe continente.

Ceea ce interesează publicul larg este ce resurse va oferi unitatea pe benzină. Se pare că Ford a reuşit să obţină nu mai puţin de 180 de cai putere şi un cuplu motor extrem de generos pentru un ”benzinar”: 240 de Nm.

Noua unitate va purta alături de capacitate şi indicativul GTDI, care nu este altceva decât o abreviere de la Gasoline Turbo Direct Injection. Pentru a putea fi uşor acceptat de publicul larg, dar şi pentru a putea fi vândut în Europa, noul motor respectă normele de poluare Euro 5.

Cu toate acestea, oficialii Ford au refuzat să dea informaţii despre debutul agregatului pe Bătrânul Continent. Iniţial, acesta va fi vândut pe piaţa din China. Mai apoi va urma şi cea din Statele Unite. Tot oficialii Ford au anunţat că noul motor nu vine să înlocuiască actuala unitate Ecoboost de 1.6 litri.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente