Astfel modelul Grandis are sub capota un diesel modern DI-D cu o cilindree de 1.968 cmc si o putere maxima de 134 de CP. Cuplul motor de 310 Nm este disponibil inca de la o turatie de 1750 de rpm, putere suficienta pentru a misca cu gratie un mastodont precum Grandis care cantareste la gol 1700 de kg.
Cel mai surprinzator element la noul Grandis diesel este faptul ca noul propulsor de doi litri este de origine VW. Acesta mai echipeaza si model precum VW-urile Golf,Passat, Audi A3,A4 si A6 ,Skoda Octavia, Seat Leon si Toledo.
TDI de 134 de CP este unul dintre cele mai puternice din segmentul de doi litri, acesta fiind capabil chiar sa ofere performante sportive cand este montat pe automobile cu o greutate redusa.
Pe noul Grandis, TDI-ul german nu ar trebui sa dea semne ca ar fi o masina submotorizata, performante precum viteza maxima de 200 de km/h si repriza de la 0 la 100 de km/h atinsa in doar 10.8 secunde fiind elemente care plaseaza MPV-ul japonez in top in cadul segmentului MPV-urilor diesel.
Transmisia este manuala cu sase rapoarte. De asemena Mitsubishi a modificat si trenul de rulare , accentul punandu-se acum pe un comportament mai sigur.
In Occident Mitsubishi Grandis este oferit inca de la nivelul de baza Classic cu dotari standard precum jante de 17 inch, CD-Player capabil sa readea si format MP3, dar si sistem de climatizare automat si geamuri electrice.
Mitsubishi este unul dintre pionierii segmentului MPV, japonezii intrand in aceasta clasa in anul 1983 cu MPV-ul Space Wagon, de atunci si pana in prezent marca castigand multi adepti europeni.
Noul Grandis TDI este o noua etapa a celor de la Mitsubishi de a recastiga teren in acest segment, pozitie pierduta in fata concurentilor datorita echiparii MPV-urilor cu propulsoare diesel economice si performente. Raspunsul lui Mitsubishi este unul deosebit de convingator.
Sa ai un TDI sub capota inseamna economie si performanta la cel mai inalt nivel.