Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Taxa pe baza emisiilor de CO2 doar pentru Euro 3 si 4

Pentru celelalte autovehicule va fi aplicată actuala formulă – conform normei de poluare, dată de emisiile de noxe şi cilindree -, însă sumele vor creşte sensibil faţă de propunerea aflată în dezbatere. Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să trimită Comisiei Europene o nouă scrisoare privind taxa de poluare auto, în care va fi prezentată o altă formulă de calcul a taxei, corelată cu emisiile de carbon, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Va fi trimis un document conţinând noile principii de calcul a taxei auto, au afirmat sursele citate. Totodată, Executivul a aprobat un memorandum prin care redefineşte modalitatea de calcul a taxei de poluare auto.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că prin memorandum au fost stabilite criteriile de diferenţiere a taxei, fiind preluate cerinţele Comisiei Europene şi introdusă taxarea pe baza emisiilor de CO2 la autovehiculele Euro4, întrucât acestea sunt singurele maşini care au înscrise în documentele de identificare emisiile de dioxid de carbon exprimate în grame pe kilometru. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente