Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

SUA lui Biden creste taxarea masinilor electrice chinezesti de la 27.5% la 100%, iar Trump anunta 60% taxe pentru tot ce produce China

Chinezii au din ce in ce mai multe probleme cu pietele din SUA pentru ca Biden a trecut prin legislativ taxarea la 100% a masinilor electrice Made in China.

Trump spune ca daca este reales urmeaza sa puna o taxa de 60% pentru tot ceea ce produce China si care este exportat in SUA, adica pentru 70% din toate produsele mondiale din prezent.

taxarea masinilor electrice

Aceasta poltica de protectionism urmeaza sa anihileze economia Chinei care, daca nu deschide uzine noi in SUA si Europa nu vor avea sanse a concura pe piata libera.

CE TAXE CRESC IN 2025?

taxarea masinilor electrice

Taxele pentru anumite produse din oțel și aluminiu din China vor crește de la intervalul 0-7,5% la 25% în acest an, iar cele pentru componentele bateriilor vor crește de la 7,5% la 25%.

Taxele pentru bateriile litiu-ion pentru vehicule electrice vor crește de la 7,5% la 25% în acest an, iar pentru alte minerale critice vor crește de la 0 la 25% în acest an.

taxarea masinilor electrice

Pentru grafitul natural și magneții permanenți vor crește de la 0 la 25% în 2026, iar taxele pentru celulele solare vor crește de la 25% la 50% în acest an. Taxele pentru semiconductoare vor crește de la 25% la 50% până în 2025.

Totalul tarifelor pe bunurile chinezești va fi de 18 miliarde de dolari.

China vinde mai multe mașini electrice în Europa

China ar fi, conform datelor, poate cel mai important motiv pentru care este puțin probabil ca producătorii de automobile din Europa și din SUA să schimbe cursul în ceea ce privește vehiculele electrice.

taxarea masinilor electrice

Dar, și vânzările mașinilor electrice chinezești ar fi încetinit în primul trimestru al anului. Însă, ele au sărit de un milion de unități, conform datelor publicate de Reuters.

O serie de constructori auto chinezi – inclusiv liderul BYD și noi concurenți bine finanțați, cum ar fi producătorul de telefoane Xiaomi – se luptă pentru a-și domina piața internă și pentru a câștiga un nou rol de cel mai mare exportator auto din lume.

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente