Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Samsarii de masini nu mai pot trece RAR-ul daca nu arata factura de provenienta pe numele lor!

Samsarul de masini SH este o specie pe cale de disparitie pentru ca acestia timp de 30 ani au tot importat masini din Vest fara sa plateasca TVA sau vama.

Noile reglementari votate anul trecut au intrat in vigoare in aceste zile, toate reprezentantele RAR obligand persoanele care vin sa scoata numere rosii sa arata factura de provenienta pe numele lor si suma platita pe masina.

samsari auto, ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 120 din 4 octombrie 2021, autolatest, smsari platitori de taxe, probleme inmatriculare masina rar anaf

Acum statul poate controla mai bine ce masini aduc samasarii, numarul lor si daca au trecut toate formele legale pentru ca masina sa primeasca numere provizorii!

CE NU TREBUIE SA FACA CUMPARATORUL?

Sa nu-i permita vanzatorului ( samsarului) sa-i treaca numele in actele de provenienta a masinii! Adica sa faca un contract de vanzare-cumparare intre cumparator si vanzatorul samsar care este de cetatenia romana!

samsari auto, ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 120 din 4 octombrie 2021, autolatest, smsari platitori de taxe, probleme inmatriculare masina rar anaf

Daca samsarul vrea ca in contract sa treci numele parcului auto din Germania sau a unui vanzator din afara romaniei TREBUIE SA REFUZI!

„Problema cea mai mare vine la cei care aduc maşinile din import, iar acolo o să rezolve cu acte făcute direct pe numele viitorului cumpărător, iar din păcate aici, cumpărătorii sunt destul de creduli şi acceptă să apară ei în actele de vânzare cumpărare cu persoana străină”.

„Sunt mai mulţi care pierd în acest cerc pentru că statul, o dată, nu câştigă, dealerii care plătesc taxe către stat au şi ei de pierdut pentru că există o concurenţă neloială, şi în plus de asta mai sunt şi clienţii care nu au şansa de a cumpăra o maşină de calitate, aceştia lovindu-se de probleme. Din păcate, în multe situaţii nu se pot întoarce asupra samsarilor pentru a fi despăgubiţi.”, este de părere Bogdan Penciu, importator auto autorizat.

smasari auto 2022, samsari nu mai pot importa din germania, se opreste vanzarea de masini din germania spre romania, export auto din ue, noi legi export auto uniune, romania nu mai poate importa masini sh

DE CE NOUA LEGE OMOARA SAMASARUL NEPLATITOR DE TAXE?

„În cazul în care vehiculul rutier provine din ţări membre UE, solicitarea (depusă la Registrul Auto Român – n.red.) este realizată direct sau prin împuternicit, de către persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară a vehiculului” se arată în OUG 120/2021.

Pe lângă dovada de circulaţie, achizitorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui să prezinte şi „documentele de provenienţă”, adică factură (dacă maşina s-a achiziţionat de la un dealer autorizat) sau contract de vânzare-cumpărare (dacă tranzacţia s-a realizat cu o persoană fizică).

Drept urmare, cine vrea să-şi cumpere o maşină rulată din spaţiul comunitar nu o mai poate achiziţiona de la intermediarii care îşi făceau de cap pe acest tronson de piaţă, ci trebuie să se deplaseze personal în ţara de provenienţă a autoturismului.

Si daca esti un samasar care stie sa citeasca si inca nu crezi mai bine vezi OUG 121 din 2021 completa AICI!

RAR va transmite ANAF datele celor care importă maşini second hand. Fiscul poate suspenda eliberarea cărţii de identitate

O altă prevedere a acestei ordonanţe este aceea că Registrul Auto Român va transmite Fiscului, înainte să elibereze cărţile de identitate, toate documentele pe care le primeşte de la persoanele care cumpără maşini second hand din UE.

samsari auto, inmatriculare auto de samsari, carte rar vama politia de frontiera, probleme samsari auto , masini care nu se pot inmatricula, masini fara carte rar

Conform acestei ordonanţe, persoana care a făcut achiziţia intracomunitară este considerată a fi cea care a cumpărat efectiv o maşină şi care e trecută pe documentele vehiculului, respectiv pe cele de provenienţă.

„Pentru vehiculele rutiere provenite din ţări membre UE, R.A.R. transmite către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în format electronic, documentele prezentate de persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară, inclusiv documentele de provenienţă, anterior eliberării cărţii de identitate a vehiculului. Procedura de aplicare a prezentului alineat se stabileşte prin protocol încheiat între cele două instituţii”.

samsari auto, inmatriculare auto de samsari, carte rar vama politia de frontiera, probleme samsari auto , masini care nu se pot inmatricula, masini fara carte rar

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente